Mainos
Mainos

Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.

Makkara

  • 500 g silavaa
  • 500 g hirvenpaistia
  • 10 mustapippuria
  • pieni valkosipuli
  • 4 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl maizenaa
  • 1,5 tl suolaa

Varhaiskaalihöystö

  • 1 varhaiskaali
  • 5 retiisiä
  • 2 naurista
  • tryffeliä
  • tryffeliöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • valkoviiniä
  • suolaa
  • voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia

Valmistusohje

Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.

Varhaiskaalihöystö:

Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.