Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö

Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.

Makkara

  • 500 g silavaa
  • 500 g hirvenpaistia
  • 10 mustapippuria
  • pieni valkosipuli
  • 4 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl maizenaa
  • 1,5 tl suolaa

Varhaiskaalihöystö

  • 1 varhaiskaali
  • 5 retiisiä
  • 2 naurista
  • tryffeliä
  • tryffeliöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • valkoviiniä
  • suolaa
  • voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia

Valmistusohje

Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.

Varhaiskaalihöystö:

Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!