Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö
Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Makkara
- 500 g silavaa
- 500 g hirvenpaistia
- 10 mustapippuria
- pieni valkosipuli
- 4 maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- rosmariinia
- timjamia
- 2 dl vettä
- 1 dl maizenaa
- 1,5 tl suolaa
Varhaiskaalihöystö
- 1 varhaiskaali
- 5 retiisiä
- 2 naurista
- tryffeliä
- tryffeliöljyä
- valkoviinietikkaa
- valkoviiniä
- suolaa
- voita
- 2 valkosipulin kynttä
- timjamia
Valmistusohje
Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.
Varhaiskaalihöystö:
Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo