Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Makkara

  • 500 g silavaa
  • 500 g hirvenpaistia
  • 10 mustapippuria
  • pieni valkosipuli
  • 4 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl maizenaa
  • 1,5 tl suolaa

Varhaiskaalihöystö

  • 1 varhaiskaali
  • 5 retiisiä
  • 2 naurista
  • tryffeliä
  • tryffeliöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • valkoviiniä
  • suolaa
  • voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia

Valmistusohje

Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.

Varhaiskaalihöystö:

Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.

Lisää aiheesta:

Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesiPippuripihvit konjakkikastikkeessaLempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaattiLammasmakkaraLihapullat keitetyllä kananmunalla ja tomaattikastikeGrillattua possua ja mehustettua salaattia
RiistaMakkaraKananmunatonGluteenitonTop ChefRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera