Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö
Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Makkara
- 500 g silavaa
- 500 g hirvenpaistia
- 10 mustapippuria
- pieni valkosipuli
- 4 maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- rosmariinia
- timjamia
- 2 dl vettä
- 1 dl maizenaa
- 1,5 tl suolaa
Varhaiskaalihöystö
- 1 varhaiskaali
- 5 retiisiä
- 2 naurista
- tryffeliä
- tryffeliöljyä
- valkoviinietikkaa
- valkoviiniä
- suolaa
- voita
- 2 valkosipulin kynttä
- timjamia
Valmistusohje
Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.
Varhaiskaalihöystö:
Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa