Hirven hapanpaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675074/landscape16_9/515/290/e42d91afb6e0d7882d90057e56c28468/Gz/933621-3403.jpg)
Tämä on ikivanha resepti. Marinadi takaa, että lihasta tulee sekä mureaa että maukasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,5 kg hirvenpaistia
Marinadi
- 1 l kotikaljaa
- 3 rkl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 sipuli siivuina
- 10 kokonaista mustapippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 10 katajanmarjaa murskattuina
Kastike
- siivilöity keitinliemi
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl vehnäjauhoa
- pihlajanmarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Laita liha astiaan, joka saa olla melko ahdas. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin 5-7 vuorokaudeksi, kääntele lihaa muutamia kertoja.
2. Kuivaa liha, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista ympäriinsä pannulla voissa. Siirrä liha pataan ja keitä sitä kannen alla hiljaa 1,5 - 2 tuntia. Voit valella välillä marinadilla.
3. Nosta liha padasta. Siivilöi liemi kastikekasariin, lisää kerma ja kiehauta. Suurusta veteen sekoitetulla jauholla. Keitä jauho kypsäksi 5 minuuttia. Mausta kastike pihlajanmarjahyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka