Hirven hapanpaisti

Tämä on ikivanha resepti. Marinadi takaa, että lihasta tulee sekä mureaa että maukasta.

Kuudelle

  • 1,5 kg hirvenpaistia

Marinadi

  • 1 l kotikaljaa
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli siivuina
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 katajanmarjaa murskattuina

Kastike

  • siivilöity keitinliemi
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl vehnäjauhoa
  • pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Laita liha astiaan, joka saa olla melko ahdas. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin 5-7 vuorokaudeksi, kääntele lihaa muutamia kertoja.

2. Kuivaa liha, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista ympäriinsä pannulla voissa. Siirrä liha pataan ja keitä sitä kannen alla hiljaa 1,5 - 2 tuntia. Voit valella välillä marinadilla.

3. Nosta liha padasta. Siivilöi liemi kastikekasariin, lisää kerma ja kiehauta. Suurusta veteen sekoitetulla jauholla. Keitä jauho kypsäksi 5 minuuttia. Mausta kastike pihlajanmarjahyytelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!