Tämä on ikivanha resepti. Marinadi takaa, että lihasta tulee sekä mureaa että maukasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,5 kg hirvenpaistia
Marinadi
- 1 l kotikaljaa
- 3 rkl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 sipuli siivuina
- 10 kokonaista mustapippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 10 katajanmarjaa murskattuina
Kastike
- siivilöity keitinliemi
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl vehnäjauhoa
- pihlajanmarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Laita liha astiaan, joka saa olla melko ahdas. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin 5-7 vuorokaudeksi, kääntele lihaa muutamia kertoja.
2. Kuivaa liha, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista ympäriinsä pannulla voissa. Siirrä liha pataan ja keitä sitä kannen alla hiljaa 1,5 - 2 tuntia. Voit valella välillä marinadilla.
3. Nosta liha padasta. Siivilöi liemi kastikekasariin, lisää kerma ja kiehauta. Suurusta veteen sekoitetulla jauholla. Keitä jauho kypsäksi 5 minuuttia. Mausta kastike pihlajanmarjahyytelöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.