Hiillostettua lohta ja palsternakkaa
Henri Alén tarjoilee pannulla hiillostetun lohen kanssa muhennettua palsternakkaa. Kala-annos koristeellaan pirteän keltaisella sitruunalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600g lohifileetä
- 2-3 palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1rkl voita
- 1rkl vehnäjauhoja
- 1dl kasvis- tai kalalientä
- 1dl kermaa
- 2rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 sitruuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Kuori palsternakat ja sipuli. Kuutioi palsternakka ja hienonna sipuli. Kuullota ne voissa kevyesti ja ripottele mukaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää mukaan liemi ja kerma. Tuo kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
Hauduta muhennosta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi mukaan ruohosipuli sekä puolikkaan sitruunan mehu ja mausta muhennos lopuksi suolalla ja pippurilla.
Leikkaa lohi noin kahden sentin siivuiksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita siihen hieman suolaa. Hillosta lohenpalat kypsiksi, noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta lopuksi valkopippurilla.
Koristele annos runsaalla siivulla sitruunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan