Keitä ohraryynit, väljässä kevyesti suolatussa vedessä, noin puolisen tuntia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, samoin purjo. Kuullota sipulit runsaassa voissa ja lisää tillisilppu. Lisää joukkoon ohraryynit, nokkospesto ja sekoita hyvin. Myllytä hieman pippuria joukkoon. Tämä kaikki kannattaa tehdä kotona ennen kalaan lähtemistä.
Suomusta kala ensin huolella, näin saat käytettyä makoisan nahan hyväksesi.
Aukaise hauki selkäpuolelta. Leikkaa terävällä puukolla selkärangan suuntaisesti viilto nahkaan. Kun olet saanut nahan rikki, lähde varovaisesti syventämään viiltoa selkärangan suuntaisesti, vuorotellen molemmin puolin selkärankaa. Kun tulee vastaan kylkiruodot, voit varovaisesti yrittää seurata niitä, vetisellä varovaisesti lihaa leikaten, mutta jos tuntuu haastavalta, leikkaa kylkiruodot poikki selkärangan juuresta. Leikkaa varovasti selkäranka irti. Katkaise ranka pään tyvestä ja pyrstön tyvestä, näin saat sen pötkönä pois. Levitä hauki, avaa ikään kuin kirjaksi ja poista suolisto ja kidukset.
