Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hiilloksessa kypsytetty hauki rosvopaistin tapaan

Julkaistu 03.11.2015 07:46

29.10.2015. Markus Maulavirta kokkasi avotulella haukea.

Ainekset

  • Hyvä hiillostettu nuotio
  • Yksi hauki, pitää olla kokonainen
  • Tukevan kasan sanomalehtiä liotettuja sanomalehtiä
  • Voipaperia
  • Foliota
  • Karkeaa merisuolaa
  • n. 1-2 dl esikeitettyjä ohraryynejä
  • ½ purjo, se vaalea alapää
  • 1 sipuli puolikkaiksi renkaiksi leikattuna
  • Voita sipulien käristämiseen
  • Jauhettua pippuria, myllystä
  • Pari lusikallista nokkospestoa, toki voit käyttää kaupan pestoakin.

Valmistusohje

Keitä ohraryynit, väljässä kevyesti suolatussa vedessä, noin puolisen tuntia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, samoin purjo. Kuullota sipulit runsaassa voissa ja lisää tillisilppu. Lisää joukkoon ohraryynit, nokkospesto ja sekoita hyvin. Myllytä hieman pippuria joukkoon. Tämä kaikki kannattaa tehdä kotona ennen kalaan lähtemistä.

Suomusta kala ensin huolella, näin saat käytettyä makoisan nahan hyväksesi.

Aukaise hauki selkäpuolelta. Leikkaa terävällä puukolla selkärangan suuntaisesti viilto nahkaan. Kun olet saanut nahan rikki, lähde varovaisesti syventämään viiltoa selkärangan suuntaisesti, vuorotellen molemmin puolin selkärankaa. Kun tulee vastaan kylkiruodot, voit varovaisesti yrittää seurata niitä, vetisellä varovaisesti lihaa leikaten, mutta jos tuntuu haastavalta, leikkaa kylkiruodot poikki selkärangan juuresta. Leikkaa varovasti selkäranka irti. Katkaise ranka pään tyvestä ja pyrstön tyvestä, näin saat sen pötkönä pois. Levitä hauki, avaa ikään kuin kirjaksi ja poista suolisto ja kidukset.

Tämän jälkeen ripottele hieman karkeaa merisuolaa hauen mahaonteloon ja nahkaan ja anna suolaantua puolisen tuntia. Ravista ylimääräinen suola hauesta pois. Täytä hauen maha

Leivitä paksu kerro sanomalehtiä auki, päällimmäiseksi leivinpaperiarkki, laita täytetty hauki lehdille ja kääri tukeva rulla. Lehtiä saa olla vähintään parin sentin kerros joka puolella. Viimeiseksi paketoi folio ympärille (ei välttämätön mutta helpottaa hautaamista ja haudasta nostamista )

Siirrä nuotiopuita syrjään ja hautaa kalapaketti tukevasti tuhkaan ja siirrä puut takaisin hiilloksen päälle ja puhalla henkeä, jos nuotio sattui hiipumaan. Pitele nuotiota ja seurustelua yllä noin tunnin verran. Kaiva herkku nuotiosta, pitäisi olla melko messevää ja maukasta.

Jos ei satu olemaan nuotiota käsillä voit kokeilla tätä uunissa kotona, lämpötila uunissa lienee 200c.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Anjoun kyyhky ballotine – Helenan reseptiPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitMustekalapataPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisottoUunihanhiVanhanajan painosyltty
Grillattu kalaMakuja ja ElämääSadonkorjuuMarkus MaulavirtaPäivän reseptiRiistakausiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera