Hienot pippuripihvit
Pippuripihvit ovat hyvää kutsuruokaa ja lohkoperunat maistuvat lisänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g nautajauhelihaa
- 2 munaa
- 4 pientä keitettyä perunaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl lihalientä
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl viherpippureita
- (1 rkl konjakkia)
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, survotut perunat ja mausteet. Muotoile isoja, litteitä pihvejä. Paista ne hitaasti kypsiksi voissa molemmilta puolilta.
2. Nosta ne sitten vadille uuniin ja pidä lämpiminä alumiinifolion alla.
3. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Huuhtele viherpippurit vedessä ja sekoita ne kastikkeeseen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta mahdollisesti konjakilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti