Hienot pippuripihvit

Pippuripihvit ovat hyvää kutsuruokaa ja lohkoperunat maistuvat lisänä.

Neljälle

  • 600 g nautajauhelihaa
  • 2 munaa
  • 4 pientä keitettyä perunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl lihalientä
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl viherpippureita
  • (1 rkl konjakkia)
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, survotut perunat ja mausteet. Muotoile isoja, litteitä pihvejä. Paista ne hitaasti kypsiksi voissa molemmilta puolilta.

2. Nosta ne sitten vadille uuniin ja pidä lämpiminä alumiinifolion alla.

3. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Huuhtele viherpippurit vedessä ja sekoita ne kastikkeeseen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta mahdollisesti konjakilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.