Hienot pippuripihvit
Pippuripihvit ovat hyvää kutsuruokaa ja lohkoperunat maistuvat lisänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g nautajauhelihaa
- 2 munaa
- 4 pientä keitettyä perunaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl lihalientä
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl viherpippureita
- (1 rkl konjakkia)
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, survotut perunat ja mausteet. Muotoile isoja, litteitä pihvejä. Paista ne hitaasti kypsiksi voissa molemmilta puolilta.
2. Nosta ne sitten vadille uuniin ja pidä lämpiminä alumiinifolion alla.
3. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Huuhtele viherpippurit vedessä ja sekoita ne kastikkeeseen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta mahdollisesti konjakilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta