Hienot kalakuorukat
Anna vieraiden odottaa näitä suloisia kalakuorukoita. Ne pitää tarjoilla lämpiminä, juuri kun kuuma kastike on kaadettu kalan päälle. Upea alkuruoka!
12 kuorukkaa
- 12 kpl kuorukoita/ krustadeja (valmiita)
- 6 kpl kampelafileitä
- 1 dl vettä
- ½ kalaliemikuutio
- 1 dl valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- keitinlientä
- 2-3 rkl ranskankermaa
- 12 pientä herkkusientä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kalat kevyesti. Leikkaa fileet kahtia pitkittäin, kääri ne rullalle ja asettele tiheästi kasariin.
2. Keitä yhdessä vesi, viini ja liemikuutio ja kaada kalojen päälle. Keitä hiljaa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Nosta ylös varovasti. Siivilöi liemi.
3. Kuullota voi ja jauho, kaada siivilöity keitinliemi joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Sekoita mukaan ranskankerma ja mausta. Ruskista sienet. Jaa kalarullat kuorukoihin, lusikoi kuumaa kastiketta päälle ja koristele sienillä, katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti