Hieno sillivoileipä
Julkaistu
Leipä peitetään herkullisella silliseoksella, jossa on paljon makua. Voileipä sopii hyvin kylmän oluen kanssa.
Kahdelle-kolmelle
- 2-4 viipaletta vaaleaa leipää
- voita tai margariinia
- 2 matjesfileetä
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- 1 pieni keltasipuli
- 1 rkl etikkaa
- 3 rkl vatkattua kermaa
- 1 rkl korppujauhoja
- ½ tl sinappia
- hieman vastajauhettua pippuria
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa leivästä reunat pois ja paahda viipaleet kevyesti. Voitele jäähtyneet leivät.
2. Hienonna silli ja laita palat kulhoon. Muusaa mukaan hienonnettu muna ja raastettu sipuli. Sekoita muut ainekset silliseokseen paitsi persilja.
3. Levitä silliseos leiville, koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile mielellään kauniiden salaatinlehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan