Hieno riisipuuro mehukeiton kera
Riisipuuroon sopii mehukeitto pakastemansikoiden kanssa mainiosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
- 3 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 7-8 dl maitoa
- 1 pala kanelitankoa
Mehukeitto
- 1 dl sekamehua
- 2 dl vettä
- 1 rkl perunajauhoa
Tarjoiluun
- sulatettuja pakastemansikoita
Valmistusohje
1. Mehukeitto: Sekoita mehu ja vesi ja hämmennä joukkoon perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Ole tarkkana! Kun ensimmäinen pulpahdus näkyy, mehukeitto on valmis. Nosta liedeltä ja jäähdytä.
2. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Pane kansi kattilan päälle ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää maito ja yksi tai useampi pala kanelitankoa. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi.
3. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia. Tarjoile mehukeiton ja mansikoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan