Hieno mantelikranssi
Tämä maukas ja kaunis kranssi maistuu mantelimassalta, kardemummalta ja appelsiinilta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 50 g voita tai margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- ½ dl kidesokeria
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 25 g hiivaa
- 1 ¼ dl kahvikermaa
- 1 kananmuna
Täyte
- 100 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- jauhettua kardemummaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita 4 dl jauhoja sekä suola, sokeri ja kardemumma. Lisää rasva ja nypi muruiseksi.
2. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita kerma ja muna taikinaan. Kohota n. 30 minuuttia.
3. Sekoita raastettu mantelimassa ja munanvalkuainen täytteeseen.
4. Työstä taikinaan loput jauhot ja kaulitse pitkulaiseksi levyksi, n. 30X50 cm.
5. Levitä päälle mantelimassaa ja appelsiininkuorta, ripottele päälle kardemummaa. Kääri rullalle. Leikkaa rulla 5-6 cm leveiksi paloiksi ja laita palat tiiviisti ympyrävuokaan.
6. Kohota vielä 40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
7. Penslaa kranssi munalla, ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa