Hieno kalagratiini

Tarjoile ylellistä kalagratiinia. Sen valmistamiseen menee hetki, mutta se on sen arvoinen. Ellet halua pursottaa perunamuusia, käytä lämpimään veteen kastettua lusikkaa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g kampelafileetä
  • ¾ dl kuivaa viiniä
  • 8 annosta valmista perunamuusia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta
  • 200 g herkkusieniä, viipaleina
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Freesaa margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää viini ja liemi. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, muut mausteet ja kerma. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen.

2. Paista sienet voissa.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalat kevyesti voidellulle uunivadille. Suolaa, pippuroi ja pirskota sitruunalla, kaada päälle viini ja peitä foliolla. Laita uuniin noin 15-20 minuutiksi kunnes kala on kypsää.

4. Kaada paistoneste kastikkeeseen. Levitä kastike kalojen päälle.

5. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen. Sekoita perunamuusi ja keltuainen sekä juustoraaste, pursota vadin reunoille. Ripottele päälle sienet ja gratinoi kunnes ruoka on kauniin värinen. Ripottele päälle katkaravut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!