Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hieno kalagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g kampelafileetä
  • ¾ dl kuivaa viiniä
  • 8 annosta valmista perunamuusia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta
  • 200 g herkkusieniä, viipaleina
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Freesaa margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää viini ja liemi. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, muut mausteet ja kerma. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen.

2. Paista sienet voissa.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalat kevyesti voidellulle uunivadille. Suolaa, pippuroi ja pirskota sitruunalla, kaada päälle viini ja peitä foliolla. Laita uuniin noin 15-20 minuutiksi kunnes kala on kypsää.

4. Kaada paistoneste kastikkeeseen. Levitä kastike kalojen päälle.

5. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen. Sekoita perunamuusi ja keltuainen sekä juustoraaste, pursota vadin reunoille. Ripottele päälle sienet ja gratinoi kunnes ruoka on kauniin värinen. Ripottele päälle katkaravut.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniKalagratiini katkarapukastikkeen keraGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraGratinoitua lohta ja äyriäisiäLohi-pastasalaatti
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tarjoile ylellistä kalagratiinia. Sen valmistamiseen menee hetki, mutta se on sen arvoinen. Ellet halua pursottaa perunamuusia, käytä lämpimään veteen kastettua lusikkaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera