Tarjoile ylellistä kalagratiinia. Sen valmistamiseen menee hetki, mutta se on sen arvoinen. Ellet halua pursottaa perunamuusia, käytä lämpimään veteen kastettua lusikkaa.
Kuudelle-kahdeksalle
- 800 g kampelafileetä
- ¾ dl kuivaa viiniä
- 8 annosta valmista perunamuusia
- 1 munankeltuainen
- 1 dl juustoraastetta
- 200 g herkkusieniä, viipaleina
- puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Freesaa margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää viini ja liemi. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree, muut mausteet ja kerma. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen.
2. Paista sienet voissa.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalat kevyesti voidellulle uunivadille. Suolaa, pippuroi ja pirskota sitruunalla, kaada päälle viini ja peitä foliolla. Laita uuniin noin 15-20 minuutiksi kunnes kala on kypsää.
4. Kaada paistoneste kastikkeeseen. Levitä kastike kalojen päälle.
5. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen. Sekoita perunamuusi ja keltuainen sekä juustoraaste, pursota vadin reunoille. Ripottele päälle sienet ja gratinoi kunnes ruoka on kauniin värinen. Ripottele päälle katkaravut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.