Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herraskartanon kananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmiina ostetut lohkoperunat ovat mukavaa ylellisyyttä viikonloppuiltaan. Silloin on helppoa ja nopeaa pyöräyttää broileriateria pinaatin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä à 120-150 g
  • suolaa ja valkopippuria
  • 60 g savukinkkua
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 2 dl juustoraastetta

Pinaattilisäke

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • ½ sipuli
  • voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • muskottia raastettuna

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohkoperunat voidellulle pellille ja paista niitä 20 minuuttia.

2. Puhdista fileet, laita ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Leikkaa kinkku hyvin pieniksi kuutioiksi ja sekoita ranskankerman, persiljan, sinapin ja juustoraasteen kera. Levitä seos fileille ja paista 175-200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

3. Huuhtele pinaatinlehdet hyvin ja leikkaa tai revi ne isohkoiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja freesaa voissa ruskistamatta. Lisää pinaatit ja freesaa hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta päälle vähän muskottia. Sekoita. Tarjoile broilerifileet lohkoperunoiden ja pinaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Kananmaksasalaattia pekonilla ja kapriksillaKartanon kananpoikaa paistetun pinaatin ja lohkoperunoiden keraPaistettua kanaa perunapedilläHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraKuorrutettu broileri ja punajuuripaistosPaprikaa ja kananmaksaa
KananpoikaKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika
  • 14.09.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyä kananpoikaa juurespyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kananpoika-gyros

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tulinen chili-sitruunakananpoika

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kananpoikaa Bonne Femme