Herraskartanon kananpoika
Valmiina ostetut lohkoperunat ovat mukavaa ylellisyyttä viikonloppuiltaan. Silloin on helppoa ja nopeaa pyöräyttää broileriateria pinaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerinfileetä à 120-150 g
- suolaa ja valkopippuria
- 60 g savukinkkua
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- ½ rkl ranskalaista sinappia
- 2 dl juustoraastetta
Pinaattilisäke
- 200 g tuoretta pinaattia
- ½ sipuli
- voita
- suolaa ja valkopippuria
- muskottia raastettuna
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohkoperunat voidellulle pellille ja paista niitä 20 minuuttia.
2. Puhdista fileet, laita ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Leikkaa kinkku hyvin pieniksi kuutioiksi ja sekoita ranskankerman, persiljan, sinapin ja juustoraasteen kera. Levitä seos fileille ja paista 175-200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
3. Huuhtele pinaatinlehdet hyvin ja leikkaa tai revi ne isohkoiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja freesaa voissa ruskistamatta. Lisää pinaatit ja freesaa hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta päälle vähän muskottia. Sekoita. Tarjoile broilerifileet lohkoperunoiden ja pinaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka