Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkutattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mikään ei voita runsaassa liemessä olevan herkullisen sienen täyteläistä olemusta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 4 isoa, tuoretta herkkutattia, puhdistettuna ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkottuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista suolatonta voita
  • 1 nipitella
  • - eli kivikkokäenminttu-oksa (voidaan myös korvata mintulla ja oreganolla)
  • 5 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi tuoretta parmesaanijuustoa
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tuhdikas herkkutattikeitto kelpaisi ehdottomasti myös pääruuaksi.

- Lämmitä voi ja neitsytoliiviöljy kattilassa ja heitä joukkoon nipitella-oksa.

- Lisää tuoreet sienet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan niin että sienet imevät kaiken maun.

- Lisää kauhallinen lientä ja anna kypsyä toinen minuutti tai kunnes liemi on imeytynyt.

- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada jäljelle jäänyt liemi joukkoon.

- Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.

- Lisää parmesaanijuusto ja yksi muna ennen tarjoilua. Sekoita hyvin minuutin ajan ja tarjoile kuumana.

Lisää aiheesta:

Sieni-papusalaattiMetsäsieniviillokkiPehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipuliaVaahtoava sienikeittoRanskalaiset sienetMarokkolainen lammas
SienikeittoGluteenitonKasvisruokaSienisatoPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto