Herkkutattikeitto

Mikään ei voita runsaassa liemessä olevan herkullisen sienen täyteläistä olemusta.

4 hengelle

  • 4 isoa, tuoretta herkkutattia, puhdistettuna ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkottuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista suolatonta voita
  • 1 nipitella
  • - eli kivikkokäenminttu-oksa (voidaan myös korvata mintulla ja oreganolla)
  • 5 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi tuoretta parmesaanijuustoa
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tuhdikas herkkutattikeitto kelpaisi ehdottomasti myös pääruuaksi.

- Lämmitä voi ja neitsytoliiviöljy kattilassa ja heitä joukkoon nipitella-oksa.

- Lisää tuoreet sienet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan niin että sienet imevät kaiken maun.

- Lisää kauhallinen lientä ja anna kypsyä toinen minuutti tai kunnes liemi on imeytynyt.

- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada jäljelle jäänyt liemi joukkoon.

- Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.

- Lisää parmesaanijuusto ja yksi muna ennen tarjoilua. Sekoita hyvin minuutin ajan ja tarjoile kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.