Herkkutattikeitto
Mikään ei voita runsaassa liemessä olevan herkullisen sienen täyteläistä olemusta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 isoa, tuoretta herkkutattia, puhdistettuna ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkottuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 ruokalusikallista suolatonta voita
- 1 nipitella
- - eli kivikkokäenminttu-oksa (voidaan myös korvata mintulla ja oreganolla)
- 5 kuppia kasvislientä
- 1 kuppi tuoretta parmesaanijuustoa
- 2 munaa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Tuhdikas herkkutattikeitto kelpaisi ehdottomasti myös pääruuaksi.
- Lämmitä voi ja neitsytoliiviöljy kattilassa ja heitä joukkoon nipitella-oksa.
- Lisää tuoreet sienet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan niin että sienet imevät kaiken maun.
- Lisää kauhallinen lientä ja anna kypsyä toinen minuutti tai kunnes liemi on imeytynyt.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada jäljelle jäänyt liemi joukkoon.
- Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.
- Lisää parmesaanijuusto ja yksi muna ennen tarjoilua. Sekoita hyvin minuutin ajan ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta