Mainos
Mainos

Mikään ei voita runsaassa liemessä olevan herkullisen sienen täyteläistä olemusta.

4 hengelle

  • 4 isoa, tuoretta herkkutattia, puhdistettuna ja lusikkaan sopiviksi paloiksi pilkottuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista suolatonta voita
  • 1 nipitella
  • - eli kivikkokäenminttu-oksa (voidaan myös korvata mintulla ja oreganolla)
  • 5 kuppia kasvislientä
  • 1 kuppi tuoretta parmesaanijuustoa
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tuhdikas herkkutattikeitto kelpaisi ehdottomasti myös pääruuaksi.

- Lämmitä voi ja neitsytoliiviöljy kattilassa ja heitä joukkoon nipitella-oksa.

- Lisää tuoreet sienet ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan niin että sienet imevät kaiken maun.

- Lisää kauhallinen lientä ja anna kypsyä toinen minuutti tai kunnes liemi on imeytynyt.

- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada jäljelle jäänyt liemi joukkoon.

- Kiehauta seos ja pienennä lämpöä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia.

- Lisää parmesaanijuusto ja yksi muna ennen tarjoilua. Sekoita hyvin minuutin ajan ja tarjoile kuumana.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja