Herkkusienimunakas
Munakas on mitä parhain lounas- tai illallisruoka ja sopiihan se myös aamiaiselle tai buffetpöytäänkin. Tämän klassikon juhlavuus riippuu täytteestä. Nyt täytämme omeletin herkkusienimuhennoksella. Ja kuten sanonta kuuluu: syöjät odottavat omelettia, ei päinvastoin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 10 munaa
- 4 rkl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita
Muhennos
- 250 g herkkusieniä
- voita
- 1 rkl sipulisilppua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl portviiniä (punaista)
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Muhennos: Harjaa mahdollinen multa herkkusienistä, viipaloi tai lohko sienet. Kuullota sieniä yhdessä sipulisilpun kanssa voissa, lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Lisää portviini ja mausta suolalla sekä jauhetulla valkopippurilla. Pidä lämpimänä.
2. Munakas: Vatkaa munat kerman, suolan ja pippurin kanssa. Kuumenna suuressa pannussa iso nokare voita. Kun voi on ruskistunut ja lakannut vaahtoamasta, lisätään munakasseos.
3. Ravista pannua ja liikuttele ja nostele seosta (puu)haarukalla, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ota pannu toiseen käteen ja lyö toisella kädellä napakasti muutaman kerran pannun kahvaan samalla hieman kallistaen pannua. Huomaat omeletin liukuvan irti pohjasta. Kaada nyt muhennos munakkaalle ja taita se kahtia tai kääräise rullalle. Liu’uta varovasti tarjoiluvadille, joka on esilämmitetty. Sirottele päälle persiljasilppua. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan