Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkusienimunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 10 munaa
  • 4 rkl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita

Muhennos

  • 250 g herkkusieniä
  • voita
  • 1 rkl sipulisilppua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl portviiniä (punaista)
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Muhennos: Harjaa mahdollinen multa herkkusienistä, viipaloi tai lohko sienet. Kuullota sieniä yhdessä sipulisilpun kanssa voissa, lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Lisää portviini ja mausta suolalla sekä jauhetulla valkopippurilla. Pidä lämpimänä.

2. Munakas: Vatkaa munat kerman, suolan ja pippurin kanssa. Kuumenna suuressa pannussa iso nokare voita. Kun voi on ruskistunut ja lakannut vaahtoamasta, lisätään munakasseos.

3. Ravista pannua ja liikuttele ja nostele seosta (puu)haarukalla, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ota pannu toiseen käteen ja lyö toisella kädellä napakasti muutaman kerran pannun kahvaan samalla hieman kallistaen pannua. Huomaat omeletin liukuvan irti pohjasta. Kaada nyt muhennos munakkaalle ja taita se kahtia tai kääräise rullalle. Liu’uta varovasti tarjoiluvadille, joka on esilämmitetty. Sirottele päälle persiljasilppua. Tarjoile heti.

Munakas on mitä parhain lounas- tai illallisruoka ja sopiihan se myös aamiaiselle tai buffetpöytäänkin. Tämän klassikon juhlavuus riippuu täytteestä. Nyt täytämme omeletin herkkusienimuhennoksella. Ja kuten sanonta kuuluu: syöjät odottavat omelettia, ei päinvastoin.

Lisää aiheesta:

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitParsaa hollandaisekastikkeellaPunajuuritimbaaleja ja voikastikettaLuksuspyttipannuLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaKananmaksamousse
KasvismunakasLisäkeruoatAlkuruoatGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvismunakas
  • 29.01.202317:30
    Munakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas

  • 18.11.202206:30
    Aamiainen

    Feta-pinaattimunakas Harri Syrjäsen tyyliin

  • 19.09.201911:37
    Munakas

    Espanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunasta

  • 07.09.201707:34
    Munakas

    Okonomyaki eli japanilainen munakas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Uunitortilla