Herkkusienimunakas

Munakas on mitä parhain lounas- tai illallisruoka ja sopiihan se myös aamiaiselle tai buffetpöytäänkin. Tämän klassikon juhlavuus riippuu täytteestä. Nyt täytämme omeletin herkkusienimuhennoksella. Ja kuten sanonta kuuluu: syöjät odottavat omelettia, ei päinvastoin.

4 hengelle

  • 10 munaa
  • 4 rkl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita

Muhennos

  • 250 g herkkusieniä
  • voita
  • 1 rkl sipulisilppua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl portviiniä (punaista)
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Muhennos: Harjaa mahdollinen multa herkkusienistä, viipaloi tai lohko sienet. Kuullota sieniä yhdessä sipulisilpun kanssa voissa, lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Lisää portviini ja mausta suolalla sekä jauhetulla valkopippurilla. Pidä lämpimänä.

2. Munakas: Vatkaa munat kerman, suolan ja pippurin kanssa. Kuumenna suuressa pannussa iso nokare voita. Kun voi on ruskistunut ja lakannut vaahtoamasta, lisätään munakasseos.

3. Ravista pannua ja liikuttele ja nostele seosta (puu)haarukalla, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ota pannu toiseen käteen ja lyö toisella kädellä napakasti muutaman kerran pannun kahvaan samalla hieman kallistaen pannua. Huomaat omeletin liukuvan irti pohjasta. Kaada nyt muhennos munakkaalle ja taita se kahtia tai kääräise rullalle. Liu’uta varovasti tarjoiluvadille, joka on esilämmitetty. Sirottele päälle persiljasilppua. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.