Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkusienillä täytetyt latva-artisokat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen ja hauska alkuruoka. On juhlavaa tarjoilla syötäviä kukkia. Täytteen on oltava tarpeeksi kuuma; tarjoile heti kun olet täyttänyt artisokat.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl konjakkia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

1. Väännä irti artisokkien varret ja poista lehtien uloimmat kärjet. Viipaloi sitruuna ja solmi siivut artisokkien alle jotteivät ne värjäydy keitettäessä.

2. Keitä artisokat suolatussa vedessä tarpeeksi suuressa kattilassa, johon kaikki artisokat mahtuvat kerralla. Keitä kunnes lehdet pystyy irrottamaan helposti, noin 30 minuuttia artisokkien koosta riippuen. Anna artisokkien jäähtyä. Poista sisimmät lehdet ja ”pohjaparta”.

3. Herkkusienimuhennos: Viipaloi herkkusienet ja paista ne voissa. Kaada päälle kerma ja keitä muhennos sopivan sakeaksi. Mausta konjakilla, suolalla, pippurilla ja sinapilla. Sinappi suurustaa muhennosta hieman. Lisää lopuksi yrtit. Täytä artisokat muhennoksella ja tarjoile heti. Vinkki: Voit myös kokeilla säilöttyjä latva-artisokan sydämiä ja gratinoida ruokalajin uunissa juustoraasteen kera.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokat tomaattikastikkeellaLatva-artisokat yrttivoillaLatva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläRavunpyrstöillä täytetyt latva-artisokatLatva-artisokat ja yrttimajoneesiLatva-artisokkasalaatti parmesaanilla
Täytetty artisokkaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat