Herkkusienillä täytetyt latva-artisokat

Tämä on herkullinen ja hauska alkuruoka. On juhlavaa tarjoilla syötäviä kukkia. Täytteen on oltava tarpeeksi kuuma; tarjoile heti kun olet täyttänyt artisokat.

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl konjakkia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

1. Väännä irti artisokkien varret ja poista lehtien uloimmat kärjet. Viipaloi sitruuna ja solmi siivut artisokkien alle jotteivät ne värjäydy keitettäessä.

2. Keitä artisokat suolatussa vedessä tarpeeksi suuressa kattilassa, johon kaikki artisokat mahtuvat kerralla. Keitä kunnes lehdet pystyy irrottamaan helposti, noin 30 minuuttia artisokkien koosta riippuen. Anna artisokkien jäähtyä. Poista sisimmät lehdet ja ”pohjaparta”.

3. Herkkusienimuhennos: Viipaloi herkkusienet ja paista ne voissa. Kaada päälle kerma ja keitä muhennos sopivan sakeaksi. Mausta konjakilla, suolalla, pippurilla ja sinapilla. Sinappi suurustaa muhennosta hieman. Lisää lopuksi yrtit. Täytä artisokat muhennoksella ja tarjoile heti. Vinkki: Voit myös kokeilla säilöttyjä latva-artisokan sydämiä ja gratinoida ruokalajin uunissa juustoraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!