Henri Alélnin parmesaanivihannekset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654638/landscape16_9/515/290/9c22f0d71e1af40407503f9e89305167/nC/671617-8546.jpg)
Julkaistu
Henri Alén valmistaa pääsiäisviikon alkajaisiksi parmesaanivihanneksia, jotka tarjoillaan karitsan kyljysten kyytipoikana. Kevyet kasvikset sopivat monien liha-, kana- ja kalaruokien lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 sitruuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl raastettua parmesaania
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa
Valmistusohje
Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesaanilla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää lopussa mukaan vielä halkaistut kirsikkatomaatit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka