Helppo tomaatti-basilikakeitto
Teho- tai sauvasekoittimella tuorekeiton teko käy leikiten. Tässä keitossa on tomaatin ja basilikan tuhti maku.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 pakettia soseutettuja tomaatteja
- 3-4 dl kylmää kasvislientä
- 1 basilikaruukku
- suolaa jaa pippuria
Leipäkuutioihin eli krutonkeihin
- 4 viipaletta valkoista leipää
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria
- vakosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi leipä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa joukkoon tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pois pannulta ja laita taitellun talouspaperin päälle. Liika rasva imeytyy paperiin.
2. Hienonna soseutetut tomaatit teho- tai sauvasekoittimella ja jatka kasvisliemellä, kunnes koostumus on sopiva. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Suikaloi basilika ja ripottele keiton päälle. Tarjoa leipäkuutioiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia