Helppo tomaatti-basilikakeitto
Teho- tai sauvasekoittimella tuorekeiton teko käy leikiten. Tässä keitossa on tomaatin ja basilikan tuhti maku.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 pakettia soseutettuja tomaatteja
- 3-4 dl kylmää kasvislientä
- 1 basilikaruukku
- suolaa jaa pippuria
Leipäkuutioihin eli krutonkeihin
- 4 viipaletta valkoista leipää
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja pippuria
- vakosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi leipä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa joukkoon tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pois pannulta ja laita taitellun talouspaperin päälle. Liika rasva imeytyy paperiin.
2. Hienonna soseutetut tomaatit teho- tai sauvasekoittimella ja jatka kasvisliemellä, kunnes koostumus on sopiva. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Suikaloi basilika ja ripottele keiton päälle. Tarjoa leipäkuutioiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko