Helppo suklaakakku
Helppo – ja myös kevyt. Tämä ihanan tahmea suklaakakku valmistuu nimittäin täysin ilman voita!
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
1 kakkuun, 6-8 palaan
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 maustemittaa suolaa
- 250 g rahkaa
- halutessasi, 1 rkl konjakkia
Koristeluun
- tomusokeria
- sitruunamelissaa
- punainen marja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 24 cm.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, kahvijauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Kääntele kuivat ainekset munavaahtoon. Lisää rahka ja halutessasi konjakki.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Puuteroi päälle hieman tomusokeria, koristele sitruunamelissalla ja punaisella marjalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan