Helppo suklaakakku

Helppo – ja myös kevyt. Tämä ihanan tahmea suklaakakku valmistuu nimittäin täysin ilman voita!

1 kakkuun, 6-8 palaan

  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 250 g rahkaa
  • halutessasi, 1 rkl konjakkia

Koristeluun

  • tomusokeria
  • sitruunamelissaa
  • punainen marja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 24 cm.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, kahvijauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Kääntele kuivat ainekset munavaahtoon. Lisää rahka ja halutessasi konjakki.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Puuteroi päälle hieman tomusokeria, koristele sitruunamelissalla ja punaisella marjalla.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja