Helppo savusilakkalaatikko
Tämä ruoka sopii kesälaiskoihin päiviin, jolloin kukaan ei halua ottaa keittiövuoroa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 12 savusilakkaa fileinä
- ½ sipulia silppuna
- 200 g herkkusieniä
- 3 rkl persiljasilppua
- 2 rkl korppujauhoa
- 4 rkl voita
- sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta savusilakkafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista sipulisilppua ja viipaloituja sieniä puolessa voimäärässä
kauniinvärisiksi. Kääntele persiljasilppu joukkoon ja puolet korppujauhosta.
2. Peitä kalat seoksella. Sulata loput voista ja lusikoi se päälle. Ripota pinnalle vielä korppujauhoa.
3. Laita vuoka uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kaikki on lämmintä. Purista sitruunaa pinnalle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa