Helppo risotto

Italiassa on erityisiä risottokouluja, joissa opetetaan toinen toistaan monimutkaisempia tapoja tehdä risottoa. Tämä muunnos on merkittävästi helpompi kuin oikeaoppiset, mutta vähintään yhtä hyvää!

Kuudelle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 omena kuutioina
  • 1 rkl currya
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl kanalientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 paprikaa suikaleina
  • 1 dl kanalientä
  • 2 grillattua broileria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 20 pimentolla täytettyä
  • vihreää oliivia

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilppu, omenakuutiot ja curry öljyssä padassa.

2. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kanalientä vähitellen. Anna kiehua joka lisäyksen välissä. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi on kypsää, kaikkiaan 15-18 minuuttia.

3. Irrota broilereista lihat ja kuutioi pieneksi. Kuullota paprikasuikaleet pehmeiksi öljyssä, lisää kanaliemi ja sen jälkeen lihapalat. Kuumenna. Sekoita paprikat ja broilerinlihat riisin joukkoon ja sirottele pinnalle viipaloidut oliivit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja