Helppo riisipuuro
Keitä mielellään iso kattilallinen riisipuuroa kerralla! Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin puuroa jää syötäväksi seuraavaksikin aamuksi. Yhden riisipuurosatsin keittoaika on noin 50 minuuttia. Puuron valmistumista kannattaa valvoa melko tarkasti, jottei se pala pohjaan. Puuron voi myös keittää uunissa 115 asteessa, aikaa menee hieman enemmän, mutta silloin ei tarvitse huolehtia riisipuuron pohjaan palamisesta ja samalla voi hääriä muita keittiöaskareita. Jos haluat, riisipuuron sekaan voi piilottaa myös yhden mantelin ja palkita sen löytäjän jollakin pienellä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Riisipuuro-ohje neljälle
- 2 dl puuroriisiä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 pala kanelitankoa
- 2 dl vettä
- 8 dl maitoa
Valmistusohje
1. Lisää kattilaan riisi, suola, sokeri, kaneli ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Lämmitä maito ja pidä se lämpimänä.
2. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla ja lisää aina välillä lämmintä maitoa. Sekoita tasaisin väliajoin jotta puuro ei pala pohjaan. Keittoaika on noin 50 minuuttia.
3. Tarjoile riisipuuro kylmän maidon, kanelin ja sokerin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan