Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo riisipuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Riisipuuro-ohje neljälle

  • 2 dl puuroriisiä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pala kanelitankoa
  • 2 dl vettä
  • 8 dl maitoa

Valmistusohje

1. Lisää kattilaan riisi, suola, sokeri, kaneli ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä. Lämmitä maito ja pidä se lämpimänä.

2. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla ja lisää aina välillä lämmintä maitoa. Sekoita tasaisin väliajoin jotta puuro ei pala pohjaan. Keittoaika on noin 50 minuuttia.

3. Tarjoile riisipuuro kylmän maidon, kanelin ja sokerin kera.

Keitä mielellään iso kattilallinen riisipuuroa kerralla! Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin puuroa jää syötäväksi seuraavaksikin aamuksi. Yhden riisipuurosatsin keittoaika on noin 50 minuuttia. Puuron valmistumista kannattaa valvoa melko tarkasti, jottei se pala pohjaan. Puuron voi myös keittää uunissa 115 asteessa, aikaa menee hieman enemmän, mutta silloin ei tarvitse huolehtia riisipuuron pohjaan palamisesta ja samalla voi hääriä muita keittiöaskareita. Jos haluat, riisipuuron sekaan voi piilottaa myös yhden mantelin ja palkita sen löytäjän jollakin pienellä.

Lisää aiheesta:

Isoäidin kaurapuuro – näin teet elämäsi parasta kaurapuuroa Arjan ohjeillaPehmeä riisipuuroTonttupuuroKeitetty riisiIsoäidin joulupuuroPerinteinen joulupuuro
RiisipuuroKeventäjätJouluKasvisruokaNopeat ja helpotKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro
  • 22.12.202310:24
    Joulupuuro

    Jutta Urpilaisen joulupuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeä riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tanskalainen riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Helppo riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riisipuuro