Helppo rapukeitto
Tämän rapukeiton teet yksinkertaisesti valmiista hummerifondista ja liemeen säilötyistä ravunpyrstöistä. Yksinkertainen, mutta erittäin elegantti alkuruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 salottisipulia
- ½ fenkolia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 6 dl hummerifondia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl tillinsiemeniä
- 1 rkl öljyä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 300 g ravunpyrstöjä
- 1 nippu tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuullota silput öljyssä ja lisää hummerifondi, viini, kerma ja tillinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
2 Siivilöi keitto ja kaada lämpimille lautasille. Koristele ravunpyrstöillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka