Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo maalaisleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 50 g hiivaa
  • ½ kg (8 ½ dl) vehnäjauhoja
  • ½ kg (8 ½ dl) vaaleita vehnä-ruisjauhoja
  • 5½ dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot, lämmitä vesi 37 asteeseen ja murenna hiiva kulhoon. Lisää hieman vettä ja sekoita, kunnes hiiva on kokonaan liuennut. Kaada joukkoon loppu vesi sekä öljy.

2. Sekoita suola ja jauhot keskenään. Lisää seos taikinanesteeseen vähän kerrallaan, ja alusta taikinaksi. Jos aiot vaivata taikinan käsin, on ranteessa oltava ruista! Vaivaa viisi minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Taikinan tulee olla melkoisen kiinteää. Peitä kulho ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa tunnin ajan.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile se pitkulaisiksi leiviksi. Älä vaivaa enää taikinan kohoamisen jälkeen! Aseta leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä puolen tunnin ajan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipiä uunissa toiseksi alimmalla tasolla neljännestunnin ajan. Käännä lämpö pois uunista ja anna leipien olla uunissa vielä neljännestunnin ajan. Anna leipien viiletä ritilällä peittämättöminä.

Tässä kaikkein helpoin - ja mahdollisesti myös maukkain - leipäresepti. Leivässä on ihana, hieman sitkeä kuori. Se maistuu parhaiten oliiviöljyn, tuorejuuston tai voin kanssa.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninSaksanpähkinäleipäRapea maalaisleipäMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainRanskalainen patonkiSetsuuri
MaalaisleipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Maalaisleipä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Helppo maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Leipä

    Gluteeniton maalaisvuokaleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä hapantaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maalaisleipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea maalaisleipä