Helpot vuokaruoat pelastavat arjessa. Ihanat maut ja kauniit värit houkuttavat ruokapöytään. Tapenaden voit korvata myös vihreällä tai punaisella pestolla.
Ainekset
- 700 g kypsiä pariisinperunoita
- 100 g tapenadea (tai pestoa)
- 800 g – 1 kg lohifilee
- suolaa
- 1 sitruuna
- 100 g fetajuustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Lohivuoka valmistuu näin:
- Laita kypsät pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon tapenade. Laita perunat reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Leikkaa lohifilee neljään tai viiteen osaan ja osat vielä keskeltä kevyesti kahteen osaan, mutta siten, että nahka jää kiinni. Taita lohipalat medaljongeiksi ja nosta vuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
- Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja nosta kalapalojen päälle. Murenna pinnalle fetajuustoa. Laita aurinkokuivatut kirsikkatomaatit perunoiden joukkoon ja laita päälle vielä muutama oksa oreganoa.
- Kypsennä 175–200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää ja perunat lämpimiä.
- Koristele oreganolla.
Vinkki! Mikäli haluat kalaan kauniin paistopinnan, paista se kevyesti pannulla ennen uuniin laittoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.