Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

MTV
Julkaistu 21.09.2021 14:29

MTV LIFESTYLE

Helpot vuokaruoat pelastavat arjessa. Ihanat maut ja kauniit värit houkuttavat ruokapöytään. Tapenaden voit korvata myös vihreällä tai punaisella pestolla.

Ainekset

  • 700 g kypsiä pariisinperunoita
  • 100 g tapenadea (tai pestoa)
  • 800 g – 1 kg lohifilee
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Lohivuoka valmistuu näin:

  1. Laita kypsät pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon tapenade. Laita perunat reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Leikkaa lohifilee neljään tai viiteen osaan ja osat vielä keskeltä kevyesti kahteen osaan, mutta siten, että nahka jää kiinni. Taita lohipalat medaljongeiksi ja nosta vuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
  3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja nosta kalapalojen päälle. Murenna pinnalle fetajuustoa. Laita aurinkokuivatut kirsikkatomaatit perunoiden joukkoon ja laita päälle vielä muutama oksa oreganoa.
  4. Kypsennä 175–200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää ja perunat lämpimiä.
  5. Koristele oreganolla.

Vinkki! Mikäli haluat kalaan kauniin paistopinnan, paista se kevyesti pannulla ennen uuniin laittoa.

Lisää aiheesta:

Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilliPekoni-juusto-perunasalaattiLohiperhospihvitVärikäs kalapataJuustokuminalla maustettua uunikalaaGrillattua lohta perunapediltä
Paistettu lohiKalaNopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset