Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

valimerellinen-lohivuoka-1-210901_Z728268-large
MTV

Helpot vuokaruoat pelastavat arjessa. Ihanat maut ja kauniit värit houkuttavat ruokapöytään. Tapenaden voit korvata myös vihreällä tai punaisella pestolla.

Ainekset

  • 700 g kypsiä pariisinperunoita
  • 100 g tapenadea (tai pestoa)
  • 800 g – 1 kg lohifilee
  • suolaa
  • 1 sitruuna
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Lohivuoka valmistuu näin:

  1. Laita kypsät pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon tapenade. Laita perunat reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Leikkaa lohifilee neljään tai viiteen osaan ja osat vielä keskeltä kevyesti kahteen osaan, mutta siten, että nahka jää kiinni. Taita lohipalat medaljongeiksi ja nosta vuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
  3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja nosta kalapalojen päälle. Murenna pinnalle fetajuustoa. Laita aurinkokuivatut kirsikkatomaatit perunoiden joukkoon ja laita päälle vielä muutama oksa oreganoa.
  4. Kypsennä 175–200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää ja perunat lämpimiä.
  5. Koristele oreganolla.

Vinkki! Mikäli haluat kalaan kauniin paistopinnan, paista se kevyesti pannulla ennen uuniin laittoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.