Helppo bouillabaisse
Harvat ruokalajit ovat yhtä tunnettuja kuin ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tämä on hieman yksinkertaistettu, mutta silti maukas, versio keitosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 5 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 500 g tuoretta kalafileetä
- 2 purjoa
- 300 g tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- ½ dl kuohukermaa
- 250 g fenkolia
- ½ g sahramia
- 2 paprikaa
- 250 g simpukoita
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli.
2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska. Lisää sahrami, laakerinlehti ja timjami ja anna kiehua 10 minuuttia.
3. Lisää kala ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja äyriäiset, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan