Helppo bouillabaisse
Harvat ruokalajit ovat yhtä tunnettuja kuin ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tämä on hieman yksinkertaistettu, mutta silti maukas, versio keitosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 5 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 500 g tuoretta kalafileetä
- 2 purjoa
- 300 g tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- ½ dl kuohukermaa
- 250 g fenkolia
- ½ g sahramia
- 2 paprikaa
- 250 g simpukoita
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli.
2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska. Lisää sahrami, laakerinlehti ja timjami ja anna kiehua 10 minuuttia.
3. Lisää kala ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja äyriäiset, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka