Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo bouillabaisse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Harvat ruokalajit ovat yhtä tunnettuja kuin ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tämä on hieman yksinkertaistettu, mutta silti maukas, versio keitosta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 5 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 500 g tuoretta kalafileetä
  • 2 purjoa
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ dl kuohukermaa
  • 250 g fenkolia
  • ½ g sahramia
  • 2 paprikaa
  • 250 g simpukoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli.

2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska. Lisää sahrami, laakerinlehti ja timjami ja anna kiehua 10 minuuttia.

3. Lisää kala ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja äyriäiset, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Marmite-kalakeittoKala-katkarapupataRapucurryKevyt lihapullapataPapu-linssicurryCurrykatkaravut chilikastikkeessa
BouillabaisseKeitotKananmunatonGoGreenNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bouillabaisse
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo bouillabaisse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nikin bouillabaisse ja rouille

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bouillabaisse