Helppo bouillabaisse

Harvat ruokalajit ovat yhtä tunnettuja kuin ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Tämä on hieman yksinkertaistettu, mutta silti maukas, versio keitosta.

6-8 hengelle

  • 5 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 500 g tuoretta kalafileetä
  • 2 purjoa
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • ½ dl kuohukermaa
  • 250 g fenkolia
  • ½ g sahramia
  • 2 paprikaa
  • 250 g simpukoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi kala n. 2x2 cm paloiksi. Puhdista ja kuutioi purjo ja paprika, kuori ja kuutioi fenkoli.

2. Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä, purista mukaan valkosipuli ja lisää kalaliemi, valkoviini sekä tomaattimurska. Lisää sahrami, laakerinlehti ja timjami ja anna kiehua 10 minuuttia.

3. Lisää kala ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja äyriäiset, mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja