Hellapoliisin sinappisilli
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5739300/landscape16_9/515/290/876e1f136b85d9d6bdf503857389d44e/ZD/sinappisilli-1-12160.jpg)
21.12.2015 Joulupöydän kalavalikoimaan kuuluu perinteinen sinappisilli. Valmista tämä jo hyvissä ajoin ennen joulua maustumaan jääkaappiin. Vaikka olisit viime hetkillä liikkeellä, onnistut silti.
1 pienehkö purkki
- 1 dl sinappia
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ dl rypsiöljyä
- (1 sipuli ohuina renkaina)
- 2-3 rkl hienonnettua tilliä
- 160 g sillifileetä
Valmistusohje
Sekoita sinappi, viinietikka, fariinisokeri, öljy, ohueksi leikattu sipuli ja hienonnettu tilli keskenään.
Huuhtele sillifileet, kuivaa talouspaperilla taputellen ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kalapalat sinappikastikkeeseen ja laita puhtaaseen kuumennettuun purkkiin.
Anna maustua muutama päivä ennen tarjoilua jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka