Hellapoliisin marinadi broilerille
Itse marinoidut broilerinfileet ovat ihanaa kesäruokaa. Grillaa ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset
- 4 broilerinfileetä tai- paistileikettä
Marinadi
- ½-3/4 dl avokado- tai rypsiöjyä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- yhden sitruunaruohon tyviosa
- 2 limenlehteä silputtuna
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Kaada öljy kulhoon.
Hienonna inkivääri ja sitruunaruohon tyviosa hienoksi.
Silppua joukkoon limenlehdet. Mikäli käytät pakastettuja limenlehtiä, poista kova lehtiruoti.
Lisää suola ja sekoita.
Laita broilerinfileet kulhoon ja kääntele marinadi kauttaaltaan fileiden pinnalle.
Anna maustua mielellään yön yli.
Ota fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Grillaa öljytyllä grilliritilällä tai parilalla molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa