Hellapoliisin marinadi broilerille
Itse marinoidut broilerinfileet ovat ihanaa kesäruokaa. Grillaa ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset
- 4 broilerinfileetä tai- paistileikettä
Marinadi
- ½-3/4 dl avokado- tai rypsiöjyä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- yhden sitruunaruohon tyviosa
- 2 limenlehteä silputtuna
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Kaada öljy kulhoon.
Hienonna inkivääri ja sitruunaruohon tyviosa hienoksi.
Silppua joukkoon limenlehdet. Mikäli käytät pakastettuja limenlehtiä, poista kova lehtiruoti.
Lisää suola ja sekoita.
Laita broilerinfileet kulhoon ja kääntele marinadi kauttaaltaan fileiden pinnalle.
Anna maustua mielellään yön yli.
Ota fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Grillaa öljytyllä grilliritilällä tai parilalla molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa