Hellapoliisin marinadi broilerille

Itse marinoidut broilerinfileet ovat ihanaa kesäruokaa. Grillaa ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

  • 4 broilerinfileetä tai- paistileikettä

Marinadi

  • ½-3/4 dl avokado- tai rypsiöjyä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • yhden sitruunaruohon tyviosa
  • 2 limenlehteä silputtuna
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Kaada öljy kulhoon.

Hienonna inkivääri ja sitruunaruohon tyviosa hienoksi.

Silppua joukkoon limenlehdet. Mikäli käytät pakastettuja limenlehtiä, poista kova lehtiruoti.

Lisää suola ja sekoita.

Laita broilerinfileet kulhoon ja kääntele marinadi kauttaaltaan fileiden pinnalle.

Anna maustua mielellään yön yli.

Ota fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Grillaa öljytyllä grilliritilällä tai parilalla molemmin puolin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!