Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin maki-sushit

Julkaistu 03.06.2016 15:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • noin 48 annospalaa

Tarvitset

  • 2 ½ dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 5 arkkia merilevää
  • noin 100 g graavikirjolohta
  • pala kurkkua suikaleina tai pieninä kuutioina

Lisäksi

  • makeaa soijakastiketta
  • säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
  • wasabia

Valmistusohje

Aloita huuhtelemalla sushiriisi.

Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.

Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.

Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.

Levitä ¾ osa arkille riisiä.

Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.

Maki-sushit valmistuvat helposti isommallekin joukolle. Varaa käyttöösi bambumatto, jolla käärit rullat vaivatta. Leikkaa terävällä veitsellä siisteiksi annospaloiksi. Kasvis-makeihin voit laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa, avokadoa, porkkanaa tai muita lempikasviksia.

Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.

Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä

Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.

Lisää aiheesta:

Hapanimelät kanavartaatSushiSushia pohjoismaiseen tapaanLohinyytit á la Meri-TuuliSushia lohesta ja kuhastaBroilerisushit
PääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • ma12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti