Hellapoliisin maki-sushit
Maki-sushit valmistuvat helposti isommallekin joukolle. Varaa käyttöösi bambumatto, jolla käärit rullat vaivatta. Leikkaa terävällä veitsellä siisteiksi annospaloiksi. Kasvis-makeihin voit laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa, avokadoa, porkkanaa tai muita lempikasviksia.
Ainekset
- noin 48 annospalaa
Tarvitset
- 2 ½ dl sushiriisiä
- 4 dl vettä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 3 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
- 5 arkkia merilevää
- noin 100 g graavikirjolohta
- pala kurkkua suikaleina tai pieninä kuutioina
Lisäksi
- makeaa soijakastiketta
- säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
- wasabia
Valmistusohje
Aloita huuhtelemalla sushiriisi.
Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.
Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.
Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.
Levitä ¾ osa arkille riisiä.
Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.
Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.
Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä
Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka