Hellapoliisin kana-halloumisalaatti on raikas kesäsalaatti, jota voit tarjota vaikkapa grilliruoan lisänä tai rennoissa kesäjuhlissa.
4 annosta
- 100 g baby-pinaattia
- 50 g salaattisiemensekoitusta
- 4 nektariinia
- 2-3 avokadoa
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerinfileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- limepippuria myllystä
- 1 rkl öljyä
- 200 g halloumi-juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
Kastike
- 200 g creme fraichea tai smetanaa
- 1-2 rkl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa
- 1 tl rakuunaa
Valmistusohje
Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa kevyesti keittiöpyyhkeeseen.
Laita lehdet tarjoiluvadille.
Lisää joukkoon salaattisiemensekoitus.
Paloittele nektariinit ja avokadot ja lisää salaatin joukkoon.
Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin kypsäksi.
Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja limepippurilla. Jäähdytä hetki ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Lisää pannuun hieman öljyä ja paloittele joukkoon halloumi-juustoa.
Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Paista, kunnes juusto saa kauniin värin.
Lisää salaatin joukkoon.
Valmista seuraksi kastike.
Sekoita creme fraichen tai smetanan joukkoon sinappi, suolaa ja rakuunaa. Tarkista maku.
Tarjoa salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.