Hellapoliisin jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)

Jäätelökakku on mainio kesäherkku. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

10-12 annosta

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 l jäätelöä
  • ½ l mansikoita paloiteltuna

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.

Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.

Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.

Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.

Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.

Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.

Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.

Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.