Hellapoliisin jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)
Jäätelökakku on mainio kesäherkku. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10-12 annosta
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 l jäätelöä
- ½ l mansikoita paloiteltuna
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.
Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.
Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.
Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.
Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan