Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin hernekeitto

Julkaistu 13.02.2015 14:44

6-8 annosta

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 3 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/1-1 tl meiramia tai maun mukaan
  • 2-3 rkl sinappia
  • 200 g palvikinkkurouhetta

Valmistusohje

Laita herneet likoamaan kylmään veteen ja liota niitä 8 -10 tuntia tai yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä 1-1 ½ tuntia, kunnes herneet pehmenevät ja alkavat hajota.Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla.

Lisää loppuvaiheessa palvikinkkurouhe ja kuumenna vielä keitto. Tarkista maku.

Vinkki! Voit käyttää lihana myös jauhelihaa, pekonia tai vaikkapa joululta ylijäänyttä kinkkua kuutioina.

Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kasviksia, kuten sipulia, porkkanaa tai selleriä. Lisää ne joukkoon puolivälissä ruoanvalmistusta

Laskiaisena herkutellaan tietysti hernekeitolla. Keiton valmistus vie hieman aikaa, mutta muuten keitto valmistuu lähes itsekseen.Ja muistathan laittaa pullataikinan kohoamaan. Jälkiruoaksi tarjoillaan tietysti laskiaispullia!

Lisää aiheesta:

KasvishernekeittoVanhanajan hernekeittoJuhlava lehtikaalikeittoKirkas hernesoppa ja riimiläskiäHernekeitto savukyljelläHernekeitto
HernekeittoLaskiainenBlinikausiYstävänpäiväPäivän reseptiAjankohtaistaHellapoliisiPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ranskalainen hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Currylla maustettu vihreä hernekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kikhernekeitto ja limettimarinoidut herkkusienet