Hellapoliisin hernekeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659942/landscape16_9/1024/576/13213e9d799993b006914341cc8a62ad/Jx/preview-png-11999.jpg)
Laskiaisena herkutellaan tietysti hernekeitolla. Keiton valmistus vie hieman aikaa, mutta muuten keitto valmistuu lähes itsekseen.Ja muistathan laittaa pullataikinan kohoamaan. Jälkiruoaksi tarjoillaan tietysti laskiaispullia!
6-8 annosta
- 500 g kuivattuja herneitä
- 3 l vettä
- 2 tl suolaa
- 1/1-1 tl meiramia tai maun mukaan
- 2-3 rkl sinappia
- 200 g palvikinkkurouhetta
Valmistusohje
Laita herneet likoamaan kylmään veteen ja liota niitä 8 -10 tuntia tai yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä 1-1 ½ tuntia, kunnes herneet pehmenevät ja alkavat hajota.Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla.
Lisää loppuvaiheessa palvikinkkurouhe ja kuumenna vielä keitto. Tarkista maku.
Vinkki! Voit käyttää lihana myös jauhelihaa, pekonia tai vaikkapa joululta ylijäänyttä kinkkua kuutioina.
Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kasviksia, kuten sipulia, porkkanaa tai selleriä. Lisää ne joukkoon puolivälissä ruoanvalmistusta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka