Hellapoliisin Glögi
Glögin valmistus on helppoa. Voit käyttää mitä tahansa mehua, tummaa tai vaaleaa oman makusi mukaan. Laimenna laimentamaton mehu omaan makuusi sopivaksi. Kokeile myös päärynä- tai omenamehua, tai valmista upea glögi itse tehdystä mehusta. Mausteena voit käyttää myös neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 dl vahvaa mehua (mehua tai vettä ja mehua)
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- suikale appelsiininkuoriraastetta
Lisäksi
- rusinoita ja mantelilastuja
Valmistusohje
Laita mehu kattilaan ja lisää joukkoon kanelitanko ja tähtianis.
Pese appelsiini hyvin ja ota perunankuorimaveitsellä suikale kuorta.
Lisää kattilaan.
Anna glögin kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
Poista mausteet ja tarjoa glögi rusinoiden ja mantelilastujen kanssa.
Vinkki! Anna jouluviemiseksi pullo itse tehtyä mehua ja ripusta kaulaan pieni maustepussi.
Liimaa etiketiksi jouluglögin resepti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan