Hedelmiä ja kirsikkaolut-sabayon

4:lle hengelle

  • 1 kiivi
  • 1 mango
  • pala tuoretta ananasta
  • 1 dl marjoja (mustikoita, mansikoita tai herukoita)
  • 4 keltuaista
  • 50 g sokeria
  • ½ pulloa kirsikkaolutta

Valmistusohje

Kuori ja paloittele hedelmät haluamaasi muotoon. Laita tarjoiluastiaan tai kulhoon. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Aseta kulho kattilan päälle jossa on hieman vettä pohjalla.

Kypsennä sabayon kovasti vispaten vesihauteessa, kunnes se sakenee kuohkeaksi kastikkeeksi. Anna jäähtyä ja tarjoile hedelmien kera.

Kirsikkaoluen voi korvata esimerkiksi kuohuviinillä tai marjaviineillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.