Hedelmäsalaattia ja sitruunahyydykettä
Tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti on todella raikas ja pirteä jälkiruoka. Tässä ohjeessa koko herkun kruunaa kirpeä sitruunahyydyke. Muista, että hyydyke saa jäähtyä jääkaapissa kaksi tuntia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Sitruunahyydyke
- 4 liivatelehteä
- 2 munankeltuaista ja -valkuaista
- 1 dl sokeria
- 2 sitruunaa
- 2 dl kuohukermaa
Hedelmäsalaatti
- 1 passionhedelmä
- 1 omena
- 1 appelsiini
- 4 mansikkaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 4 sitruunaviipaletta
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä sitruunamehutilkkaan. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja liivateliuos ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kerma- ja munanvalkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja pane kylmään jähmettymään.
2. Leikkaa omena, appelsiini ja mansikat kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa. Koverra passionhedelmästä hedelmäliha ja sekoita se hedelmien joukkoon. Jaa hedelmäsalaatti korkeisiin laseihin ja lusikoi päälle hyydykettä. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.
3. Vaahdota kerma juuri ennen tarjoilua. Lisää laseihin nokare kermaa ja koristele sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje