Hedelmäsalaattia ja sitruunahyydykettä

Tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti on todella raikas ja pirteä jälkiruoka. Tässä ohjeessa koko herkun kruunaa kirpeä sitruunahyydyke. Muista, että hyydyke saa jäähtyä jääkaapissa kaksi tuntia.

Ainekset

  • 4 annosta

Sitruunahyydyke

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munankeltuaista ja -valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl kuohukermaa

Hedelmäsalaatti

  • 1 passionhedelmä
  • 1 omena
  • 1 appelsiini
  • 4 mansikkaa

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 sitruunaviipaletta
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä sitruunamehutilkkaan. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja liivateliuos ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kerma- ja munanvalkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja pane kylmään jähmettymään.

2. Leikkaa omena, appelsiini ja mansikat kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa. Koverra passionhedelmästä hedelmäliha ja sekoita se hedelmien joukkoon. Jaa hedelmäsalaatti korkeisiin laseihin ja lusikoi päälle hyydykettä. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.

3. Vaahdota kerma juuri ennen tarjoilua. Lisää laseihin nokare kermaa ja koristele sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.