Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäsalaattia ja sitruunahyydykettä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 annosta

Sitruunahyydyke

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munankeltuaista ja -valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl kuohukermaa

Hedelmäsalaatti

  • 1 passionhedelmä
  • 1 omena
  • 1 appelsiini
  • 4 mansikkaa

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 sitruunaviipaletta
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä sitruunamehutilkkaan. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja liivateliuos ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kerma- ja munanvalkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja pane kylmään jähmettymään.

2. Leikkaa omena, appelsiini ja mansikat kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa. Koverra passionhedelmästä hedelmäliha ja sekoita se hedelmien joukkoon. Jaa hedelmäsalaatti korkeisiin laseihin ja lusikoi päälle hyydykettä. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.

3. Vaahdota kerma juuri ennen tarjoilua. Lisää laseihin nokare kermaa ja koristele sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykePassionhedelmäjäädykeTumma suklaamousse appelsiinikastikkeellaSitruunavaahtotorttuAppelsiinifromageAppelsiinihyydyke
HedelmäsalaattiGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti on todella raikas ja pirteä jälkiruoka. Tässä ohjeessa koko herkun kruunaa kirpeä sitruunahyydyke. Muista, että hyydyke saa jäähtyä jääkaapissa kaksi tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti
  • 08.01.201610:56
    Kevyt

    Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Persikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Päärynäsalaatti sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Eevan salaatti

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Päärynäsalaatti