Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklainen pridekakku, Janin resepti

Janin suklainen pridekakku.
Janin suklainen pridekakku.
Julkaistu 31.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen jakson taidonnäytetehtävässä leivottiin Pride-teemaisia kakkuja.

Suklaakakkupohja

  • 50 g Tummaa leivontasuklaata
  • 125 g Voita
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 1 dl Ranskankermaa
  • 0,5 dl Täysmajoneesia
  • 1,5 dl Fariinisokeria
  • 1 dl Leivontakaakao
  • 1,5 tl Leivinjauhe
  • 1 tl Ruokasooda
  • 1 tl Vanilja-aromia
  • 1 tl Rommi-aromia
  • 0,75 tl Suolaa

Kostutus

  • 0,5 dl Maitoa
  • 1 tl Vaniljasokeria

Täyte

  • 150 g Geisha-suklaa
  • 200 g Huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl Tomusokeria

Vadelmahyytelö

  • 200 g Pakastevadelmia (tai tuoreita)
  • 3 dl Vettä
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 1 ml Chilijauhetta
  • 100 g Hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl Rosmariinia, kuivattua

Kuorrutus ja pursotukset

  • 6 dl Vispikermaa
  • 200 g Tuorejuustoa
  • 2 tl Vanilja-aromia
  • 0,5 dl Tomusokeria
  • 1 pss kerman stabilointiainetta
  • Airbrush-värit: Punainen, Keltainen, Sininen
  • Pastaväri: Taivaan sininen

Valmistusohje

Pohja:

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen
  • Vuoraa 2x kakkuvuoan pohja, 20 cm halkaisijaltaan, leivinpaperilla
  • Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä puoliteholla ja sekoita kunnes suklaa on sulanut
  • Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne joukkoon
  • Kaada taikina vuokiin ja paista noin 30 min

Täyte:

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä
  • Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
  • Lisää voin joukkoon tomusokeri, suklaa ja maito
  • Levitä kakulle

Vadelmahyytelö:

  • Mittaa vadelmat, vesi ja mausteet kattilaan
  • Keitä noin 15min ja siivilöi toiseen astiaan
  • Kaada siivilöity mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan. Mehua pitäisi olla noin 2,5dl. 
  • Keitä noin 15min, kunnes mehu muuttuu paksuksi. 
  • Poista mahdollinen vaahto ja jäähdytä. 

Kokoaminen:

  • Siisti kakkupohjat veitsellä ja leikkaa kakusta pala niin, että se saadaan nostettua pystyyn. 
  • Laita pohjalevy leivinpaperille, joka on leikkuulaudalla
  • Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja
  • Pursota täytettä esim. pyöreällä tyllalla pohjan reunoja mukaillen ”seinämä”
  • Pursota täytettä samalla tyllalla paksuja ”viivoja” jättäen noin 1cm viivojen väliin.
  • Lusikoi tai pursota väleihin hyytelöä
  • Laita kakun toinen osa päälle ja kostuta sekin. Jäähdytä pakastimessa noin 30 min
  • Nosta kakku pystyyn. 

Kuorrutus ja koristelu:

  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi

  • Lisää kerman stabilointiaine, tuorejuusto, tomusokeri ja aromi

  • Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
  • Levitä palettiveitsellä ohut kerros pohjaksi, jonka jälkeen pursota koko kakku tähtityllalla ns. pistepursotuksia
  • Sekoita esim. shottilaseihin punaisesta ja keltaisesta väristä oranssia, sinisestä ja punaisesta violettia sekä keltaisesta ja sinisestä vihreää. 
  • Yhteen shottilasiin laita pieni tippa vettä sekä taivaan sinistä pastaväriä
  •  Aloita maalaamaan sateenkaari punaisesta väristä. Huuhtele maaliruisku ja toista järjestyksessä, punaisen jälkeen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti. 
  • Maalaa lopuksi taivaansinisellä valkoiseksi jääneet pursotuskohdat. 
  • Lopuksi pursota pyöreällä tyllalla pilviä kakun ympärille.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Lauran KukkakedollaKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti