Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäinen joulupulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

2 pullaa

  • 1 1/4 dl maitoa
  • 50 g sokeria
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • 400 g jauhoja
  • 200 g voita
  • ripaus suolaa
  • ½ muna
  • 150 g jauhoja
  • 150 g rusinoita
  • 125 g appelsiininkuorta
  • 1 dl rommia
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta rusinat. Marinoi rusinoita sekä appelsiinin- ja sitruunankuoriraastetta vähintään vuorokausi.

2. Sekoita maito, sokeri, hiiva, jauhot, voi ja suola tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota tunnin ajan. Sekoita kulhossa muna, vehnäjauhot, rusinat sekä sitruunan ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita hedelmäseos ja kohonnut taikina varovasti, ettei hedelmistä irtoa väriä. Muotoile taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista palaa ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Taputtele palat tasaisiksi ja kauli keskelle harjanne. Taita yhteen harjanteen päälle ja pane uunipellille. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Voitele valmiit hedelmäpullat ja ripottele vielä pullien päälle sokeria. Jäähdytä.

Lisää aiheesta:

PomeranssileipäSahramipullaVähäsokeriset pullatOmenamunkitTäytetyt sahramipullatSahramipullat rahkasta
PullatJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tämän joulupullan maku on parhaimmillaan, kun se valmistetaan kuukausi ennen joulua. Marinoi hedelmiä vuorokausi ennen taikinan valmistamista. Joulupullat säilyvät jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä tai muovipussissa pitkiäkin aikoja.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku