Hedelmä-mantelikakku

Mantelipohjan voit leipoa minkä muotoiseksi itse haluatkaan – pitkulainen on helppo paloitella. Koristele millä tahansa hedelmillä tai hillotuilla marjoilla.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g valmista mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 2-3 rkl rommia (voidaan jättää pois)

Täyte

  • 3 tuoretta persikkaa (tai 1 pieni prk)
  • 200 g viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota esiin pelti, revi folioarkki joka on pellin kokoinen ja penslaa arkkiin haluamasi pohja sulalla margariinilla.

2. Raasta mantelimassa karkeasti raastinraudalla ja sekoita se valkuaisten kera. Mausta halutessasi rommilla.

3. Levitä mantelimassa voitelemallesi pinnalle folioarkilla. Säästä hieman massaa ja pursota reuna. Käännä folion reunat ylös massaa kohti, niin että se muodostaa vuoan.

4. Paista uunissa n. Puoli tuntia, tai kunnes kakku on kauniin vaaleankeltainen ja pinta on kuivunut. Irrota kakku paistinlastalla foliosta ja anna jäähtyä.

5. Koristele kakku persikkalohkoin ja puolitetuin viinirypälein (poista mahdolliset siemenet).

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!