Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen päärynäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile reseptiä ranskalaisesta keittiöstä!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

1 kakkuun

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-6 päärynää, ohuina viipaleina
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl kuumaa vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Ota esiin sileä piirasvuoka. Sulata sokeri hitaasti kuivassa pannussa samalla sekoittaen kunnes se on vaalean kullanruskeaa. Lisää kuuma vesi ja sekoita karamelli tasaiseksi.

3. Kaada karamelli vuokaan ja glaseeraa pohja. Asettele päälle päärynät.

4. Kaulitse taikina ja painele se päärynöiden päälle vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

5. Irrota reuna kun kakku tulee uunista. Kumoa se vadille mutta älä ota vuokaa heti pois, niin että kuorrutus valuu vuoasta. Tarjoile haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuAprikoosikakku mantelimassallaVadelmatorttuTalon vadelmapiirasPersikkapiirakkaKakku päärynäpuolikkailla
PäärynäpiirakkaHedelmäkakkuMakeat leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynäpiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Toscapäärynät sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Mestarillinen päärynätorttu

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Päärynäpiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynä-aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Päärynätorttu rommilla