Ranskalainen päärynäkakku
Kokeile reseptiä ranskalaisesta keittiöstä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4-6 päärynää, ohuina viipaleina
- 1 dl kidesokeria
- 1 rkl kuumaa vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Ota esiin sileä piirasvuoka. Sulata sokeri hitaasti kuivassa pannussa samalla sekoittaen kunnes se on vaalean kullanruskeaa. Lisää kuuma vesi ja sekoita karamelli tasaiseksi.
3. Kaada karamelli vuokaan ja glaseeraa pohja. Asettele päälle päärynät.
4. Kaulitse taikina ja painele se päärynöiden päälle vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
5. Irrota reuna kun kakku tulee uunista. Kumoa se vadille mutta älä ota vuokaa heti pois, niin että kuorrutus valuu vuoasta. Tarjoile haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti