Marsipaanitorttu suklaalla
Tämä on ihanan maukas kaloripommi. Voit valmistella sen päivää ennen, jos käärit sen folioon, mutta kuorrutus on tehtävä samana päivänä kuin tarjoilet tortun.
12-15 palaan
- 300 g mantelimassaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 100 g kilosuklaata
Koristeluun
- 100 g kilosuklaata
- 1 pss hillottua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi niin että se sopii pyöreän kakkuvuoan pohjalle. Penslaa vuoan reuna voilla.
2. Raasta mantelimassa karkeasti kulhoon ja lisää munat ja pähkinärouhe.
3. Sulata suklaa miedoimmalla lämmöllä, jäähdytä hetki ennen kuin lisäät sen taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
5. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
6. Sulata kuorrutuksen suklaa ja levitä se kakulle. Ripottele päälle hillottua appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa