Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vaativa jälkiruoka, mutta jos haluat tarjoilla todellista luksusta, tämä on taattu menestys. Mansikat voi korvata muilla tuoreilla marjoilla.

Neljälle

  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 4 dl kermaa (rasvaisuusasteen voi itse valita)
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • ½ vaniljatanko
  • 1 kananmuna voiteluun

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja kuumenna se sokerin kera kermassa kiehuvaksi kattilassa (ruostumattomasta teräksestä valmistetussa). Lisää samalla sekoittaen munankeltuaiset ja perunajauhot. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä kunnes seos on saanut paksun, ilmavan koostumuksen – vatkaa koko ajan voimakkaasti kohti pohjaa, kreemi ei saa kiehua. Nosta vaniljatanko seoksesta ja anna kreemin jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa voitaikinalevyt kahtia. Ota taikinapaloista muotilla pyöreät osat ja asettele aina kaksi pyörylää päällekkäin. Leikkaa päällimmäisestä pyörylästä pienempi ympyrä, siitä tulee leivoksen kansi. Penslaa pohjat ja kannet vatkatulla munalla, paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

3. Täytä pohjat vaniljakreemillä, laita kannet päälle ja koristele mansikoin.

Lisää aiheesta:

Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden keraMaukkain mansikkapiirakkaPavlovaKuningataromenatRanskalainen päärynäkakkuKahvisarvet hillolla tai hunajalla
LeivoksetMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset