Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukitartar & perunaletut

8:15Kylmäsavuhaukitartar
Julkaistu 30.04.2014 07:37

30.4.2014. Vappuaaton kunniaksi ravintoloitsija Ilja Björs valmistaa herkullista haukitartarta perunalettujen kera.

Haukitartar

  • 200 g kylmäsavustettua haukea tai muuta kylmäsavukalaa
  • 150 g ranskankermaa
  • ½ sitruunaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ ruukkua ruohosipulia

Perunaletut

  • 400 g perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • suolaa

Valmistusohje

Haukitartar:

Kuutioi hauki. Laita puolet kuutioista ranskankerman kanssa kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Purista sitruunasta mehu, raasta hieman kuorta ja sekoita ne massaan yhdessä sokerin kanssa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pyöräytä ne ja loput haukikuutiot tartarin joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Perunaletut:

Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne. Soseuta perunat lumiraudalla tai perunanuijalla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset muiden ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti. Paista taikinasta kirkastetussa voissa lettupannulla pieniä lettuja. Nosta lettuja lautaselle ja lusikoi päälle haukitartaria.

Lisää aiheesta:

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitTattariohukaiset siianmädin keraFriteeratut sipulirenkaatKamseja herajuustokastikkeellaKevyet punajuuri-jauhelihapihvitTuulihatut
TartarKalamurekeMakuja ja ElämääVappuPäivän reseptiAjankohtaistaNopeat ja helpot
Alkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar