Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukimureke ja katkarapukastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

10-12 hengelle

  • 500 g haukifileetä
  • 5 munankeltuaista
  • 5 munaa
  • 400 g voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 500 g katkarapuja kuorineen

Kastike

  • katkaravunkuoret
  • 2 pientä sipulia
  • 3 tl kuivattuja yrttejä
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • (arrowjuurta)
  • voita + korppujauhoa vuokaan
  • voita paistamiseen
  • sitruunoita koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna haukifilee oikein hienoksi monitoimikoneella tms. Voitele ja leivitä pitkänomainen leipävuoka. Vaivaa kalamureketta koneella voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon voi pieninä nokareina ja lopuksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta ja jatka murekkeen vaivaamista sileäksi koneella.

2. Kaada mureketaikina vuokaan. Laita se vesihauteeseen uuniin, paista juuri uunin keskitason alapuolella 30-40 minuuttia. Anna murekkeen jäähtyä hieman ennen kuin kumoat ja käännät sen paistopinta ylöspäin.

Tarjoile haukimureketta hyvien lisäkkeiden kanssa. Ja sekoita kuivattuja yrttejä mureketaikinaan. Timjami, rakuuna ja kirveli ovat hyvä yhdistelmä. Jos käytät tuoreita yrttejä tuplaa määrät.

3. Kuori katkaravut ja siirrä sivuun. Paista kuoria voissa kattilassa 10-15 minuuttia. Silppua sipuli ja lisää kuorien sekaan, samoin mausteet ja tomaattipyree. alenna lämpöä, kaada joukkoon viini ja kalaliemi ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Siivilöi. Lisää kerma ja hauduta vielä 10 minuuttia. Mausta ja suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Koristele haukimureke katkaravuilla ja sitruunalla. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKalamurekepurilaiset katkarapukastikkeellaJauhelihamurekePatee oliivien keraLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraHieno kalagratiini
KalamurekePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike