Haudutettua purjoa
Julkaistu
Joskus yksinkertaisimmat asiat ovat kaikista maukkaimpia. Tämä ruokalaji sopii yhtä hyvin lisukkeeksi, alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 3 dl kasvislientä
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista purjo ja huuhdo huolellisesti. Paloittele 10 cm pituisiksi paloiksi.
2. Paista purjot voissa, lisää liemi ja appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla, kunnes purjot ovat pehmeitä.
3. Tarjoile kuumana appelsiininkuoriraasteen kera, rouhi päälle mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti