Haudutettua purjoa

Joskus yksinkertaisimmat asiat ovat kaikista maukkaimpia. Tämä ruokalaji sopii yhtä hyvin lisukkeeksi, alkuruoaksi kuin seisovaan pöytäänkin.

Neljälle

  • 4 purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjo ja huuhdo huolellisesti. Paloittele 10 cm pituisiksi paloiksi.

2. Paista purjot voissa, lisää liemi ja appelsiinimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla, kunnes purjot ovat pehmeitä.

3. Tarjoile kuumana appelsiininkuoriraasteen kera, rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.