Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettu punakaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punakaali on kevyt ja raikas lisuke joulupöydän raskaille liharuoille. Se maistuu myös joulukinkun tai paahtokyljen rinnalla välipäivien ruokapöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

8-10 annosta

  • 1 punakaali, noin 1 kg
  • 2 keskikokoista, hapanta omenaa
  • 1 keskikokoinen sipuli tai punasipuli
  • 1½ dl kinkun paistolientä tai kasvislientä
  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl rasvaa, mielellään hanhenrasvaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele punakaali. Poista kanta, jaa kaali neljään osaan ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi omenat.

2. Sulata rasva isossa padassa. Pane pataan kaalisuikaleet ja kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Lisää omenaviipaleet, punaviini, kinkun paistoliemi, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla 1-1½ tuntia. Sekoita välillä, ettei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa kinkun paistolientä tai punaviiniä. Vinkki: Kaali säilyy kauniin punaisena, jos valmiiksi hautuneen kaalin joukkoon lisätään pari etikkapisaraa.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoHaudutettu kaaliPunakaali omenallaLammasta ja juureksiaPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKylkipaistia amerikkalaisittain
KaalipataKananmunatonLaktoositonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata
  • 10.08.202214:08
    Jauhelihapata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu kaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kaalia juustokuminassa

  • 18.02.201300:00
    Halstrattu kala

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilikaalia kookosmaidossa