Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hasselbackan perunat parmesaanilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 600 g kiinteitä perunoita (150 g / ruokailija)
  • 100 g voita sulatettuna
  • suolaa
  • 4 rkl parmesanjuustoa raastettuna
  • voita

Valmistusohje

Pese ja kuori perunat. Jos ne ovat kovin isoja, keitä niitä kymmenen minuuttia, jotta ne kypsyvät hieman sisältä. Leikkaa perunaan viillot: ota avuksi iso puulusikka, johon peruna menee tukevasti, mutta älä kuitenkaan käytä isoa kauhaa. Lusikan avulla on helppo leikata perunaan poikittaisia viiltoja kahden millimetrin välein ilman, että leikkaat pohjaan saakka, sillä lusikka ottaa vastaan vähän ennen pohjaa. Perunaviipaleet jäävät näin yhteen pohjasta ja viipaleet aukeavat kauniisti uunissa.

Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle suolaa. Jos kaapista löytyy, voi käyttää hyvää itse tehtyä yrttisuolaa (eli sellaista, joka ei sisällä lisäaineita), lipstikkasuola maistuu esimerkiksi ihanalta hasselbackan perunoissa. Yrttisuolaa voi myös kysyä maustekaupoista tai luomukaupoista. Paista perunoita 180 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä. Raasta parmesanjuusto sulaan voihin ja lusikoi voi perunoiden päälle. Paista 250 asteessa vielä muutaman minuutin ajan tai kunnes parmesanjuusto on ruskistunut kauniisti.

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaNäin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Tätä on pakko kokeilla! Nerokas valmistustapa – "parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut"Hämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!Lihaliemen keitto-ohjeetInkiväärillä maustettu palsternakkakeitto
PerunatGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat