Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen salaatti karitsan sisäfileestä ja manchegojuustosta

Julkaistu 11.06.2015 11:53

Harri Syrjäsen reseptillä karitsan sisäfilee tarjoillaan salaatin kera.

Karitsan valmistus

  • 600 g karitsan sisäfileetä
  • 200 g manchego juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  •  

Valkoinen parsa

  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 2 l vettä
  •  1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl voita suolaa, sokeria ja voita ei mainita ohjeessa
  •  

Sitruunavinegretti

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mausta karitsan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Kaada hieman öljyä fileeiden päälle ennen grillaamista. Grillaa fileet nopeasti grillissä ja nosta liha lepäämään leikkuulaudalle.

Kuori parsat ja leikkaa kannasta noin 2–3 cm pois. Odota että vesi kiehuu ja lisää suola, sokeri ja voi.  Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 3–4 minuuttia. Parsan pitää olla napakka, ei löysä. Jäähdytä parsat. Leikkaa haluttuun kokoon ja kokoa salaatti karitsasta, parsasta ja manchego-juustolastuista. Mausta lopuksi sitruunavinegretillä.

Lisää aiheesta:

Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn keraBroilerinfileetä ja halloumijuustoaBroilerin sisäfileetä, siitakesieniä ja kasviksiaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKaritsa-vuohenjuustopihvitKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
Päivän reseptiHuomenta SuomiPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Päivän resepti
  • 28.01.201607:30
    Hevonen

    Hevosenfileetä, porkkanaa ja Skånen perunoita

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 08.02.201616:43
    Kasvispihvit

    Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 09.02.201615:32
    Mokkapalat

    Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin