Harri Syrjäsen salaatti karitsan sisäfileestä ja manchegojuustosta

Harri Syrjäsen reseptillä karitsan sisäfilee tarjoillaan salaatin kera.

Karitsan valmistus

  • 600 g karitsan sisäfileetä
  • 200 g manchego juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  •  

Valkoinen parsa

  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 2 l vettä
  •  1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl voita suolaa, sokeria ja voita ei mainita ohjeessa
  •  

Sitruunavinegretti

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mausta karitsan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Kaada hieman öljyä fileeiden päälle ennen grillaamista. Grillaa fileet nopeasti grillissä ja nosta liha lepäämään leikkuulaudalle.

Kuori parsat ja leikkaa kannasta noin 2–3 cm pois. Odota että vesi kiehuu ja lisää suola, sokeri ja voi.  Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 3–4 minuuttia. Parsan pitää olla napakka, ei löysä. Jäähdytä parsat. Leikkaa haluttuun kokoon ja kokoa salaatti karitsasta, parsasta ja manchego-juustolastuista. Mausta lopuksi sitruunavinegretillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!