Harri Syrjäsen salaatti karitsan sisäfileestä ja manchegojuustosta

Harri Syrjäsen reseptillä karitsan sisäfilee tarjoillaan salaatin kera.

Karitsan valmistus

  • 600 g karitsan sisäfileetä
  • 200 g manchego juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
  •  

Valkoinen parsa

  • 1 nippu valkoista parsaa
  • 2 l vettä
  •  1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl voita suolaa, sokeria ja voita ei mainita ohjeessa
  •  

Sitruunavinegretti

  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1–2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mausta karitsan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Kaada hieman öljyä fileeiden päälle ennen grillaamista. Grillaa fileet nopeasti grillissä ja nosta liha lepäämään leikkuulaudalle.

Kuori parsat ja leikkaa kannasta noin 2–3 cm pois. Odota että vesi kiehuu ja lisää suola, sokeri ja voi.  Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 3–4 minuuttia. Parsan pitää olla napakka, ei löysä. Jäähdytä parsat. Leikkaa haluttuun kokoon ja kokoa salaatti karitsasta, parsasta ja manchego-juustolastuista. Mausta lopuksi sitruunavinegretillä.

Parhaat ruokaohjelmat