Harri Syrjäsen salaatti karitsan sisäfileestä ja manchegojuustosta
Harri Syrjäsen reseptillä karitsan sisäfilee tarjoillaan salaatin kera.
Karitsan valmistus
- 600 g karitsan sisäfileetä
- 200 g manchego juustoa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valkoinen parsa
- 1 nippu valkoista parsaa
- 2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl voita suolaa, sokeria ja voita ei mainita ohjeessa
Sitruunavinegretti
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
- 1–2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Mausta karitsan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Kaada hieman öljyä fileeiden päälle ennen grillaamista. Grillaa fileet nopeasti grillissä ja nosta liha lepäämään leikkuulaudalle.
Kuori parsat ja leikkaa kannasta noin 2–3 cm pois. Odota että vesi kiehuu ja lisää suola, sokeri ja voi. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 3–4 minuuttia. Parsan pitää olla napakka, ei löysä. Jäähdytä parsat. Leikkaa haluttuun kokoon ja kokoa salaatti karitsasta, parsasta ja manchego-juustolastuista. Mausta lopuksi sitruunavinegretillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka