Harri Syrjäsen salaatti karitsan sisäfileestä ja manchegojuustosta
Harri Syrjäsen reseptillä karitsan sisäfilee tarjoillaan salaatin kera.
Karitsan valmistus
- 600 g karitsan sisäfileetä
- 200 g manchego juustoa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valkoinen parsa
- 1 nippu valkoista parsaa
- 2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl voita suolaa, sokeria ja voita ei mainita ohjeessa
Sitruunavinegretti
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
- 1–2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Mausta karitsan sisäfileet suolalla ja pippurilla. Kaada hieman öljyä fileeiden päälle ennen grillaamista. Grillaa fileet nopeasti grillissä ja nosta liha lepäämään leikkuulaudalle.
Kuori parsat ja leikkaa kannasta noin 2–3 cm pois. Odota että vesi kiehuu ja lisää suola, sokeri ja voi. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 3–4 minuuttia. Parsan pitää olla napakka, ei löysä. Jäähdytä parsat. Leikkaa haluttuun kokoon ja kokoa salaatti karitsasta, parsasta ja manchego-juustolastuista. Mausta lopuksi sitruunavinegretillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan