Harri Syrjäsen paistettua haukea, fenkolisalaattia ja manteliperunoita

Harri Syrjäsen reseptillä hauki paistuu herkulliseksi.

Paistettu hauki

  • 600 g haukifileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • piparjuurilastuja

Paistettua fenkolia ja sydänsalaattia

  • 1 iso fenkoli
  • 2 sydänsalaattia
  • voita paistamiseen
  • ½ sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria

Manteliperunat

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • timjamia, suolaa ja pippuria
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Poista tarvittaessa haukifileestä ruodot (ohje löytyy videona Youtubesta). Leikkaa haukifilee haluttuun annoskokoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja paista haukipalat voissa piparjuurilastujen kanssa. Tarjoa hauki paistetun fenkolin ja sydänsalaatin kanssa.

Pese fenkoli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele myös sydänsalaatti huolellisesti ja leikkaa 4 osaan pituussuunnassa. Kuumenna voi paistinpannussa ja lisää pannulle ensimmäisenä fenkolin lohkot. Paista fenkoleita muutama minuutti. Lisää lopuksi sydänsalaatin lohkot ja jatka paistamista hetki. Mausta lopuksi sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Laita pestyt perunat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamin oksilla. Pirskota päälle oliiviöljy.

Paahda perunoita uunissa 200 asteessa noin 25–30 minuuttia. Paahda mantelit laakeassa pannussa kauniin ruskeiksi.

Rouhi mantelit veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoita paahdettujen perunoiden joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.