Harri Syrjäsen paella-pasta

Syrjäsen paella (2)

Testaa tv-kokki Harri Syrjäsen one pot -pastaversio paellasta. Ruoassa on käytetty riisin sijaan riisinjyvän muotoista risoni-pastaa.

Ainekset

  • 250 g broilerin sisäfilettä
  • 100 g chorizo makkaraa
  • 150 g katkarapuja
  • 10 kpl kuorellisia sinisimpukoita (valmiiksi keitetty)
  • 300 g risoni-pastaa
  • 2 kpl suippopaprikaa
  • 10 cm pätkä purjoa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1–2 kpl punasipulia
  • 1 rasia pikku tomaatteja
  • 1 kpl mieto chili
  • pieni nippu lehtipersiljaa
  • pieni nippu timjamia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 0,8 l mietoa kanalientä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunasta lohkoja koristeeksi
  • 1 rkl paprikajauhe
  • 1 rkl tomaattipyre

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen paella one pot:

  1. Leikkaa suikaleiksi paprika, purjo, punasipuli, valkosipuli ja chili. Halkaise tomaatit puoliksi.
  2. Silppua timjami ja lehtipersilja. Leikkaa chorizo paloiksi. Leikkaa sitruuna puoliksi ja lohko toinen puoli sitruunasta koristeeksi. Pilko broileri.
  3. Lisää oliiviöljyä kasariin ja paista kasarissa chorizo, broileri, punasipuli, valkosipuli, paprika, purjo, tomaatit, chili ja lisää tomaattipyree.
  4. Lisää valkoviini ja kanaliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Lisää paprikajauhe ja sahrami.
  5. Keitä noin 10 minuuttia hiljaa hymyillen.
  6. Lisää herneet, katkaravut, simpukat, timjami ja lehtipersilja viime hetkellä.
  7. Purista sitruunanmehu ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Lisää Harri Syrjäsen reseptejä löydät kokin Instagram-tililtä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.