Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

0:51Näin valmistuu Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisottoKatso videolta, kuinka valmistuu kylmäsavulohirisotto Harri Syrjäsen tyyliin.
Julkaistu 12.11.2022 11:15

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto sopii hyvin syksyyn.

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 salottisipuli
  • 1 pieni fenkoli
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1 sitruuna
  • 100 g tuorejuustoa
  • 30 g parmesaania
  • 30 g voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • pikku nippu ruohosipulia
  • 6 dl mietoa kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • pippuria ja suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Puolita fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pilko salottisipuli puolirenkaiksi. Hienonna ruohosipuli. Leikkaa kylmäsavulohisiivut suikaleiksi.
  2. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljy ja kaada riisi, salottisipuli, fenkoli ja 1/4 lohesta ja kuullota hetken.
  3. Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
  4. Lisää 4 dl kalalientä ja keitä hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 12–15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Pyöräytä sekaan muutama kääntö pippuria myllystä ja hieman suolaa.
  5. Lisää 1–2 dl kalalientä. Anna hautua vielä hetken, että riisi jää kosteaksi ja madalla lämpöä.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto, voi, loput kylmäsavulohet ja pinaatti sekä ruohosipuli. Raasta sitruunankuorta ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  • Raasta parmesaani sekaan ja sekoita hyvin.
  • Tarkista riisin kypsyys, jos raakaa hauduta vielä hetken. Lisää tarvittaessa nestettä. Koristele risotto muutamalla lohisiivulla ja ruohosipulilla.
  • Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

    Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoMasterChef: Rapurisotto – Katjan reseptiHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHarri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisottoHarri Syrjäsen lohi-avokadopastaSaaristolaissoppa
    RisottoKalaHarri SyrjänenPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Risotto
    • 18.08.202407:00
      Japanilaista

      Japanilainen risotto eli takikomi gohan

    • 02.04.202310:45
      Kasvisrisotto

      Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

    • 12.11.202211:15
      Kala

      Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

    • 08.10.202211:30
      Risotto

      Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

    • 10.09.202213:30
      Harri Syrjänen

      Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan