Härkä-carpaccio
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g tuoretta härän sisäfileetä
- 2rkl oliiviöljyä
- gourmet-suolaa tai merisuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 ruukku rucolaa ja/tai mangoldinversoja
Dijonkastike
- 3/4 dl majoneesia
- 1/2 sitruuna
- 1,5 tl kokojyvä dijon-sinappia
- 1 rkl raastettua parmesan-juustoa
- muutama tippa worschester-kastiketta
- hieman suolaa
Valmistusohje
Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita se pakkaseen noin tunniksi. Kun filee on hieman kohmea, se on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne suoraan lautasen pohjalle. Laita pala kelmua leikattujen siivujen päälle ja painele carpaccio mahdollisimman ohuesti lautaselle. Poista kelmut ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Mausta carpaccio suolalla ja mustapippurilla. Koristele carpaccio rucola-salaatilla ja pursota päälle dijon-kreemiä.
Mausta majoneesi sitruunanmehulla ja lisää joukkoon kaikki loputkin raaka-aineet. Sekoita hyvin ja laita kastike pursotin pussiin tai lusikoi kastiketta hieman suoraan carpaccion päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti