Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Härkä-carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g tuoretta härän sisäfileetä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • gourmet-suolaa tai merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku rucolaa ja/tai mangoldinversoja

Dijonkastike

  • 3/4 dl majoneesia
  • 1/2 sitruuna
  • 1,5 tl kokojyvä dijon-sinappia
  • 1 rkl raastettua parmesan-juustoa
  • muutama tippa worschester-kastiketta
  • hieman suolaa

Valmistusohje

Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita se pakkaseen noin tunniksi. Kun filee on hieman kohmea, se on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne suoraan lautasen pohjalle. Laita pala kelmua leikattujen siivujen päälle ja painele carpaccio mahdollisimman ohuesti lautaselle. Poista kelmut ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Mausta carpaccio suolalla ja mustapippurilla. Koristele carpaccio rucola-salaatilla ja pursota päälle dijon-kreemiä.

Mausta majoneesi sitruunanmehulla ja lisää joukkoon kaikki loputkin raaka-aineet. Sekoita hyvin ja laita kastike pursotin pussiin tai lusikoi kastiketta hieman suoraan carpaccion päälle.

Lisää aiheesta:

Lämmin toast skagenSienitoastitLammaslihapullat ja kiivikastikeKaritsankruunu ja béarnaisekastikeMunakoisovuoka melanzane ja tomaattikastikeAnjovisöljypitsat
CarpaccioGluteenitonAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Härkä-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Carpaccio tortillakoristeella