Harira-keitto
Harira-keittoa syödään Marokossa varsinkin ramadanin eli paastokuukauden aikana. Koska islaminuskoiset eivät paaston aikana saa syödä ennen auringonlaskua, heillä on tapana valmistaa illalla ruokaisa ja täyttävä keitto. Aineksia voi vaihdella saatavuuden mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 250 g broilerinfileetä
- 2 sipulia
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 rkl voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl inkivääriä
- 1½ tl vihreitä linssejä
- 1 litra vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 hienonnettua tuoretta korianteria
- 20 g ohutta spagettia
- ½ sitruuna
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinfileet 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna persilja. Sulata voi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, hienonnetut sipulit, selleriviipaleet, persilja, kurkuma, pippuri, suola, kaneli ja inkivääri. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia.
2. Lisää pataan linssit ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja korianteri,
sulje kansi ja hauduta keittoa miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Katko spagetit, lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Jos keitto vaikuttaa liian sakealta, lisää vettä.
3. Kuori sitruunan puolikas ja leikkaa se ensin viipaleiksi ja sitten paloiksi. Ripottele sitruunapalat keiton pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta