Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harira-keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 250 g broilerinfileetä
  • 2 sipulia
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • 1½ tl vihreitä linssejä
  • 1 litra vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 hienonnettua tuoretta korianteria
  • 20 g ohutta spagettia
  • ½ sitruuna

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinfileet 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna persilja. Sulata voi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, hienonnetut sipulit, selleriviipaleet, persilja, kurkuma, pippuri, suola, kaneli ja inkivääri. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia.

2. Lisää pataan linssit ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja korianteri,

sulje kansi ja hauduta keittoa miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Katko spagetit, lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Jos keitto vaikuttaa liian sakealta, lisää vettä.

3. Kuori sitruunan puolikas ja leikkaa se ensin viipaleiksi ja sitten paloiksi. Ripottele sitruunapalat keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Harira-keittoa syödään Marokossa varsinkin ramadanin eli paastokuukauden aikana. Koska islaminuskoiset eivät paaston aikana saa syödä ennen auringonlaskua, heillä on tapana valmistaa illalla ruokaisa ja täyttävä keitto. Aineksia voi vaihdella saatavuuden mukaan.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosVenäläinen lohikeittoBulgarialainen linssikeittoSipulinen linssimuhennosSitruunainen oliivi-lammaspataKookoskana
KanakeittoPastat ja nuudelitKeitotKevytKananmunatonGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto
  • 15.12.202313:00
    Ehdokkaat vs google

    Jussi Halla-ahon kanakeitto

  • 08.01.202209:00
    Keitot

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 23.04.201816:05
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kermainen kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanakeitto palsternakalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanakeitto purjon ja retiisien kera