Harira-keitto

Harira-keittoa syödään Marokossa varsinkin ramadanin eli paastokuukauden aikana. Koska islaminuskoiset eivät paaston aikana saa syödä ennen auringonlaskua, heillä on tapana valmistaa illalla ruokaisa ja täyttävä keitto. Aineksia voi vaihdella saatavuuden mukaan.

4 annosta

  • 250 g broilerinfileetä
  • 2 sipulia
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • 1½ tl vihreitä linssejä
  • 1 litra vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 hienonnettua tuoretta korianteria
  • 20 g ohutta spagettia
  • ½ sitruuna

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinfileet 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna persilja. Sulata voi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, hienonnetut sipulit, selleriviipaleet, persilja, kurkuma, pippuri, suola, kaneli ja inkivääri. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia.

2. Lisää pataan linssit ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja korianteri,

sulje kansi ja hauduta keittoa miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Katko spagetit, lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Jos keitto vaikuttaa liian sakealta, lisää vettä.

3. Kuori sitruunan puolikas ja leikkaa se ensin viipaleiksi ja sitten paloiksi. Ripottele sitruunapalat keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!