Harira-keitto
Harira-keittoa syödään Marokossa varsinkin ramadanin eli paastokuukauden aikana. Koska islaminuskoiset eivät paaston aikana saa syödä ennen auringonlaskua, heillä on tapana valmistaa illalla ruokaisa ja täyttävä keitto. Aineksia voi vaihdella saatavuuden mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 250 g broilerinfileetä
- 2 sipulia
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 rkl voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl inkivääriä
- 1½ tl vihreitä linssejä
- 1 litra vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 hienonnettua tuoretta korianteria
- 20 g ohutta spagettia
- ½ sitruuna
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinfileet 2 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna persilja. Sulata voi padassa. Lisää pataan broilerinpalat, hienonnetut sipulit, selleriviipaleet, persilja, kurkuma, pippuri, suola, kaneli ja inkivääri. Sekoita ja kuullota 5 minuuttia.
2. Lisää pataan linssit ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja korianteri,
sulje kansi ja hauduta keittoa miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Katko spagetit, lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Jos keitto vaikuttaa liian sakealta, lisää vettä.
3. Kuori sitruunan puolikas ja leikkaa se ensin viipaleiksi ja sitten paloiksi. Ripottele sitruunapalat keiton pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka